US 62 in Kentucky

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 62
Begin Wickliffe
Einde Maysville
Lengte 389 mi
Lengte 626 km
Route

Illinois

Wickliffe

Bardwell

Paducah

Calvert City

Eddyville

Princeton

Dawson Springs

Nortonville

Central City

Beaver Dam

Leitchfield

Elizabethtown

Bardstown

Lawrenceburg

Versailles

Georgetown

Cynthiana

Maysville

Ohio

De US 62 is een US Highway in de Amerikaanse staat Kentucky. De weg vormt een oost-westroute door bijna de gehele staat, vanaf de grens met Illinois via Paducah, Elizabethtown en Georgetown naar Maysville. De route is enigszins secundair in karakter en is in Kentucky 626 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 62 bij Mount Olivet, tussen Georgetown en Maysville.

De US 62 begint samen met de US 51 en US 60 op de brug over de Ohio River, vanwaar de US 62 in Illinois komt. De US 62 volgt een parallelle route aan de US 60 naar Paducah, kruist er de Interstate 24 om dan parallel aan de I-24 naar Eddyville te lopen. Vanaf Eddyville voert de US 62 parallel aan de Western Kentucky Parkway naar Elizabethtown, waar de Interstate 65 gekruist wordt. Daarna loopt de US 62 parallel aan de Bluegrass Parkway tot Versailles. Vanaf dit punt loopt de US 62 niet meer parallel aan snelwegen, maar voert noordoostwaarts langs Lexington en kruist de Interstate 64 en Interstate 75 en verloopt via Cynthiana naar Maysville aan de Ohio River via de William H. Harsha Bridge, vanwaar de US 62 in Ohio verder gaat naar Columbus.

Geschiedenis

De US 62 werd in 1930 gecreëerd met Maysville als oostelijk eindpunt. In 1932 werd de route verder naar New York verlengd. De Cairo Ohio River Bridge opende in 1937. Dat de US 62 een wat meer secundaire oost-westroute was, was in de jaren '30 nog zichtbaar, waar de US 60 al geheel verhard was, had de US 62 nog onverharde delen. In 1963 opende de Western Kentucky Parkway en in 1966 opende de Bluegrass Parkway, zodat grote delen van de US 62 al vervangen waren door snelwegen. In de jaren '70 opende de Interstate 24 tussen Paducah en Eddyville, waarmee alleen nog het westelijkste en oostelijkste deel van de US 62 niet door snelwegen was vervangen, wat uiteindelijk ook vandaag de dag nog zo is. In 2000 opende de William H. Harsha Bridge bij Maysville.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Interstates en US Highways in Kentucky

CincinnatiLouisville

U.S. Highway 62

TexasNew MexicoOklahomaArkansasMissouriIllinoisKentuckyOhioPennsylvaniaNew York