US 63 in Wisconsin

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 63
Begin Hager City
Einde Benoit
Lengte 180 mi
Lengte 290 km
Route

Minnesota

Red Wing Bridge

Ellsworth

Baldwin

Turtle Lake

Spooner

Benoit

De US 63 is een US Highway in de Amerikaanse staat Wisconsin. De weg vormt een noord-zuidroute door het noordwesten van de staat, vanaf de grens met Minnesota tot Benoit. De US 63 is in Wisconsin 290 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 63 bij Cumberland.

De US 63 voert in Wisconsin over het algemeen in noordoostelijke richting. De weg is wat secundair in karakter, primair omdat de weg geen enkele grotere plaats aandoet, en slechts dorpjes verbindt. Men kruist wel de Interstate 94 bij Baldwin en de US 63 eindigt op de US 2 bij het gehucht Benoit. De gehele route is tweestrooks, behalve een korte dubbelnummering met de US 53 bij Spooner dat een divided highway is.

Geschiedenis

De US 63 werd in 1926 gecreëerd, maar liep destijds niet verder noordelijk dan Des Moines. In 1934 werd de route naar Ashland verlengd, en in 1990 een paar kilometer ingekort tot de US 2 bij Benoit. In 1960 opende de Red Wing Bridge over de Mississippi River.

In het dorp Trego waren oorspronkelijk twee gelijkvloerse kruispunten, waaronder met de US 53. Dit is in 2022 vervangen door een ongelijkvloerse aansluiting, die op 25 oktober 2022 is geopend.[1] De US 63 is daarbij ook verlegd over een nieuw tracé aan de zuidoostkant van Trego.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Interstates en US Highways in Wisconsin

Milwaukee

U.S. Highway 63

LouisianaArkansasMissouriIowaMinnesotaWisconsin