US 64 Summit

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 64
Hoogte (ft) 10,500 ft
Hoogte (m) 3.200 m
Gebergte Carson National Forest
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De US 64 Summit is een ongenaamde bergpas in de Amerikaanse staat New Mexico. De US 64 in New Mexico loopt over de 3.200 meter hoge bergpas in het noorden van de staat. Het is de hoogste doorgaande weg in New Mexico.

Kenmerken

De US 64 Summit is een oost-west georiënteerde bergpas. De hoogte wordt ter plekke niet op borden aangegeven, maar wordt vaak gequote als 10,500 feet (3.200 meter). Over de bergpas loopt de US 64 in New Mexico van Tierra Amarilla naar Tres Piedras. De bergpas is gelegen in Rio Arriba County in het noorden van de staat, en verloopt door het Carson National Forest. Ondanks de grote hoogte ligt de bergpas onder de boomgrens. De bergpas is vrij breed en relatief makkelijk te berijden, alhoewel de laatste stijging aan de westkant wel vrij steil is. Er zijn flinke bochten, maar geen echte haarspeldbochten. De US 64 is de hoogste US Highway die in de winter niet open gehouden wordt.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van de bergpas, mede omdat het niet een echte bergpas is, het gebergte kan via een omweg langs de zuidkant vermeden worden. Vanwege de lage bevolkingsdichtheid en het gebrek aan echte steden in deze regio heeft de weg niet een heel groot doorgaand belang.

Referenties