Historic Route 66

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf US 66)
Ga naar: navigatie, zoeken
US 66.svg
US 66 map.png
US 66
Begin Los Angeles
Einde Chicago
Lengte 2.451 mi
Lengte 3.945 km
Route

Centrum.svg Santa Monica

Centrum.svg Los Angeles

Centrum.svg Pasadena

Centrum.svg San Bernardino

Centrum.svg Barstow

Centrum.svg Kingman

Centrum.svg Flagstaff

Centrum.svg Gallup

Centrum.svg Albuquerque

Centrum.svg Amarillo

Centrum.svg Oklahoma City

Centrum.svg Tulsa

Centrum.svg Joplin

Centrum.svg Springfield

Centrum.svg St. Louis

Centrum.svg Springfield

Centrum.svg Bloomington

Centrum.svg Chicago

De Historic Route 66, ook wel Route 66, US 66, en tegenwoordig vaak State Route 66 is een historische route in de Verenigde Staten. Het is van vroeger uit een US Highway en was in 1926 tot stand gekomen en liep van Los Angeles naar Chicago. Op 27 juni 1985 hield de route op te bestaan, mede doordat hij op vele plekken vervangen was door Interstate Highways. De routing bestaat vaak nog wel, als State Routes in de diverse staten, normaliter met het nummer 66.

Traject

US 66 in California

In California werd de weg al in 1964 verwijderd. De weg volgde de I-15 en I-40 tussen San Bernardino en de grens met Arizona, en de huidige SR-66 tussen San Bernardino en Los Angeles. Verder volgde de weg de route naar Santa Monica.

US 66 in Arizona

In Arizona is de weg ook grotendeels vervangen door de I-40 en de SR-66.

US 66 in New Mexico

De weg is in New Mexico opgeslokt door de I-40.

US 66 in Texas

De weg is in Texas grotendeels opgewaardeerd naar Interstate 40.

US 66 in Oklahoma

De weg liep vanaf Baxter Springs naar Erick via Tulsa en Oklahoma City en is vervangen door de Interstate 40 en de SR-66. De Interstate 44 loopt parallel aan de route.

US 66 in Kansas

De weg loopt door het uiterste zuidoosten van de staat als de State Route 66.

US 66 in Missouri

De route liep in Missouri vanaf Saint Louis tot aan Joplin. De weg is vervangen door de Interstate 44, maar grote delen van de route bestaan nog als huidige State Routes.

US 66 in Illinois

In Illinois liep de weg tussen Chicago en Saint Louis. De weg is grotendeels vervangen door de Interstate 55. Delen van de route zijn echter nog in gebruik.

Geschiedenis

De historische US 66 in Miami, Oklahoma.

De US 66 was één van de oorspronkelijke US Highways van 1926, en verliep destijds van Los Angeles tot Chicago. In 1936 werd het westelijk beginpunt verlengd naar Santa Monica aan de Pacifische Oceaan. In 1964 werd het wegennet van California hernummerd, waarbij veel US Highways uit California verdwenen. Dat was niet direct het geval voor de US 66, de route werd wel ingekort tot Pasadena, een voorstad van Los Angeles. In 1974 verdween de US 66 uit California, en begon deze in Topock, Arizona. In 1979 werd het oostelijk einde in Illinois ingekort, uiteindelijk tot Joplin, Missouri. In 1980 werd het deel in Arizona nog ingekort tot Kingman, waarmee de laatste jaren van de US 66 tussen Kingman en Joplin gevoerd werden. In 1985 is de US 66 geheel geschrapt.

Alhoewel de US 66 sinds 1985 niet meer bestaat, omdat het vervangen is door Interstate Highways, bestaan delen van de oorspronkelijke route nog. In diverse staten is de voormalige US 66 als de State Route 66 genummerd. Diverse trajecten van de oorspronkelijk US 66 bestaan in het geheel niet meer, maar zijn omgevormd tot Interstate Highway. In Illinois en Missouri zijn grote delen van de US 66 in de jaren '50 verbreed naar een 2x2 divided highway. Deze zijn later grotendeels omgevormd tot freeways, de I-44 in Missouri en I-55 in Illinois. Alleen bij plaatsen zijn nieuwe tracé's aangelegd voor de Interstate Highways.

Historisch belang

De US 66 was één van de belangrijkere routes in de Verenigde Staten, met name omdat het een primaire route naar het vanaf de jaren '30 snelgroeiende Los Angeles was. In de jaren '30 vond ook de Dust Bowl plaats, waardoor veel landbouwgrond in het Midwesten onbruikbaar werd. Veel boeren trokken toen naar California, vaak via de US 66. In historisch perspectief is de US 66 belangrijk, maar niet dominant ten opzichte van veel andere lange US Highways. De weg heeft een mythische status gekregen als route naar het westen, maar er waren tal van US Highways die dat deden, zoals de US 6, US 20 en US 50.

De US 66 vermeed de vele bergpassen van de Rocky Mountains en is een relatief vlakke route. Dit, gecombineerd met de status als route tussen twee van de grootste steden van de Verenigde Staten, Chicago en Los Angeles, maakte het een populaire route voor vrachtverkeer vanaf de jaren '20. Het belang van de US 66 voor de lokale ontwikkeling van voorzieningen in dorpen en plaatsen waar de weg doorheen kwam werd overdreven door de mythische status van de US 66. Dit was feitelijk niet heel anders dan bij andere belangrijke US Highways. Langs de historische US 66 zijn wel veel verlaten motels en tankstations te vinden, omdat bijna al het verkeer tegenwoordig over de parallelle Interstate Highways wordt afgewikkeld. Diverse tankstations en motels zijn opgenomen in het National Register of Historic Places (NRHP).

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd veel oorlogsindustrie in Southern California ontwikkeld. De US 66 was in 1941 al volledig geasfalteerd, wat niet zo vanzelfsprekend was in het zuidwesten van de Verenigde Staten, alhoewel in de jaren '30 wel op grote schaal wegen zijn geasfalteerd. Pas begin jaren '50 waren alle US Highways geasfalteerd. De US 66 werd tijdens de oorlog veel gebruikt voor militaire transporten.

In de jaren '50 werd de US 66 belangrijk voor vakantiegangers naar Los Angeles. Transport per vliegtuig was destijds nog niet voor de middenklasse weggelegd en road trips waren relatief goedkoop. Er zijn diverse toeristische bestemmingen in de buurt van de US 66 in met name de staat Arizona. Vanaf de jaren '60 werd het vliegen betaalbaarder en nam de dominantie van de US 66 als vakantieroute af, mede ook omdat er op veel plekken Interstate Highways parallel aan de US 66 aangelegd werden.

Veel dorpen op de route van de US 66 waren erg afhankelijk geworden van diensten aan reizigers. Daarom werden met name in het westen van de Verenigde Staten de laatste delen van de Interstate Highways pas in de jaren '80 aangelegd, dit waren voornamelijk de bypasses van diverse kleine plaatsen in de Texas Panhandle, New Mexico en Arizona.

Behoud Route 66

Al vlak na het schrappen van de US 66 werden 'Route 66 associations' opgericht, het eerst in Arizona in 1987 en in Missouri in 1989. Begin jaren '90 volgden verenigingen in andere staten, die ten doel hadden de oorspronkelijke US 66 te behouden, inclusief motels en tankstations. In 1990 gaf de staat Missouri de status van 'State Historic Route' af aan de oorspronkelijke US 66. Later volgden andere staten, waarmee de Historic Route 66 ontstond. De Arroyo Seco Parkway tussen Los Angeles en Pasadena kreeg de status van National Scenic Byway, dit was de eerste snelweg in Southern California. In 1999 ondertekende president Clinton een wet die $ 10 miljoen vrijmaakte voor het behouden van historische items langs de US 66, waardoor veel tankstations, motels en neonborden behouden zijn gebleven. In veel gevallen zijn zij gerestaureerd in de oorspronkelijke staat.

Auxiliary routes

Er zijn diverse voormalige en huidige auxiliary routes van de US 66. Dit zijn aftakkingen gerelateerd aan de US 66.

  • US 166 in Missouri en Kansas
  • US 266 in Oklahoma
  • US 366 tussen Amarillo, Texas en El Paso, Texas (huidige US 54) tussen 1926 en 1932
  • US 366 tussen Willard, New Mexico en Albuquerque, New Mexico tussen 1932 en 1939
  • US 466 tussen Morro Bay, California en Kingman, Arizona tussen 1934 en 1971
  • US 566 tussen San Antonio, New Mexico en Hondo, New Mexico tussen 1926 en 1932
  • US 666 tussen Gallup, New Mexico en Cortez, Colorado tussen 1926 en 2003 (thans US 491)

Referenties