US 6 in Massachusetts

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 6
Begin Seekonk
Einde Provincetown
Lengte 118 mi
Lengte 190 km
Route

Rhode Island

Seekonk

Fall River

New Bedford

Wareham


expressway

Sandwich

Forestdale

East Sandwich

Chase Road

West Barnstable

Hyannis

Barnstable

Yarmouth

Dennis Port


Provincetown

De US 6 is een US Highway in de Amerikaanse staat Massachusetts. De route vormt een oost-westverbinding in het zuidoosten van de staat en loopt vanaf de agglomeratie Providence via de havenstadjes Fall River en New Bedford naar Cape Cod, waar de weg eindigt in Provincetown. De route is 190 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Veterans Memorial Bridge in Fall River.

De weg begint als secundaire weg parallel aan de Interstate 195 bij Seekonk, een suburb van Providence. Men komt dan door de stadjes Fall River en New Bedford en kruist een aantal snelwegen, waaronder de I-195, SR-24 en SR-140. Vanaf Sagamore gaat de SR-3 over in de US 6, en wordt de US 6 een snelweg die Cape Cod met Boston verbindt. Dit snelweggedeelte is zo'n 60 kilometer lang en gaat over een lang schiereiland. Men passeert langs de laatste grotere plaats Barnstable, en de snelweg eindigt bij Orleans. Daarna gaat een hoofdweg met 2x2 rijstroken door tot Provincetown, door een langgerekt zee-natuurgebied. Het schiereiland steekt hier bijna 120 kilometer de zee in met een lange boog.

Geschiedenis

het eindpunt van de US 6 bij Provincetown.

De US 6 werd in 1926 gecreëerd. Daarvoor was de weg als de NE-3 genummerd. Tussen 1950 en 1959 is de Mid-Cape Highway aangelegd, de snelweg over het schiereiland rond Barnstable en Yarmouth.

De US 6 stak oorspronkelijk de Taunton River bij Fall River via de Brightman Bridge over. Deze is in 2011 vervangen door de bredere Veterans Memorial Bridge.

De Sagamore Bridge over het Cape Cod Canal is een boogbrug uit 1935. In 2024 kwam $ 371 miljoen beschikbaar aan federale financiering om de brug te vervangen.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 60.000 voertuigen bij Sandwich en 47.000 voertuigen bij Barnstable en 50.000 voertuigen bij Yarmouth. Op de super two ten oosten van Yarmouth rijden 26.000 voertuigen, dalend naar 17.000 voertuigen tot Provincetown.

Referenties

Interstates en US Highways in Massachusetts

BostonSpringfieldWorcester

U.S. Highway 6

CaliforniaNevadaUtahColoradoNebraskaIowaIllinoisIndianaOhioPennsylvaniaNew YorkConnecticutRhode IslandMassachusetts