US 6 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 6
Begin Edgerton
Einde Richmond Center
Lengte 261 mi
Lengte 420 km
Route

Indiana

Edgerton

Bryan

Napoleon

Bowling Green

Brandner

Fremont

Sandusky

Huron

Vermilion

Lorain

Cleveland

Chardon

Andover

Pennsylvania

De US 6 is een US Highway in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een oost-westverbinding door het noorden van de staat en verloopt voornamelijk parallel aan de Interstate 90. De weg doet vooral de stad Cleveland aan. De US 6 is 420 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 6/20 rond Fremont.

Western Ohio

De US 6 in Indiana komt vanuit de regio Chicago maar voert in Indiana en het westen van Ohio niet door grotere plaatsen. De eerste 60 kilometer in Ohio tot aan het plaatsje Napoleon is een eenvoudige enkelbaans weg door de vlakke weilanden. Rond Napoleon valt de US 6 een stukje samen met de US 24, de bypass is hier als freeway uitgebouwd. Daarna volgt een 120 kilometer lang traject naar het stadje Sandusky aan het Lake Erie. Dit is grotendeels een enkelbaans weg. Er ligt een bypass langs Bowling Green, waar men de Interstate 75 kruist en een bypass langs Fremont, waar men de US 20 kruist. De US 6 heeft geen aansluiting op de Ohio Turnpike. De US 6 voert dwars door het stadje Sandusky, alhoewel de State Route 2 voorhanden is als freeway bypass.

Regio Cleveland

De Detroit-Superior Bridge over de Cuyahoga River in Cleveland.

Na Sandusky volgt een circa 100 kilometer lang traject naar Cleveland. De US 6 volgt hier de kustlijn van het grote Lake Erie. Het doorgaande belang van de US 6 is hier zeer beperkt, de State Route 2 en later de Interstate 90 vormen een snellere route parallel aan de US 6, die lange stukken door bebouwd gebied voert. In Cleveland volgt de US 6 een gedeelte van de Cleveland Memorial Shoreway, een freeway die vooral onderdeel van de State Route 2 is. Via de Detroit-Superior Bridge steekt men de Cuyahoga River over. De weg voert door het centrum van Cleveland, over het Public Square. De US 6 volgt daarna een serie urban arterials naar het oosten van de stad en buigt uiteindelijk naar het noordoosten af. Ook hier verloopt I-90 grotendeels parallel aan de US 6.

Eastern Ohio

De US 6 verlaat het stedelijk gebied van Cleveland vanaf de suburb Euclid, hierna voert de weg door meer bebost gebied, geleidelijk op grotere afstand ten zuiden van I-90. Na Euclid volgt nog bijna 100 kilometer enkelbaans weg tot aan de grens met Pennsylvania, dit is een rustig gebied zonder grotere plaatsen. Men kruist nog wel de State Route 11 freeway. De grens met Pennsylvania wordt gevormd door het Pymatuning Reservoir, de US 6 maakt hier een bocht omheen. De US 6 in Pennsylvania gaat dan verder door het vrij dunbevolkte noorden van Pennsylvania.

Geschiedenis

De US 6 werd in 1926 gecreëerd, alhoewel hij in eerste instantie niet westelijker dan Erie, Pennsylvania liep. In 1932 werd de route westwaarts door Ohio tot Colorado verlengd, waarmee de huidige route door Ohio tot stand kwam. De route van de US 6 is sindsdien niet meer gewijzigd in de staat. In de jaren '30 opende de Charles Berry Bridge in Lorain voor het verkeer, die in 1988 vervangen werd door één van de grootste basculebruggen ter wereld. In 1964 opende een hoge brug van de US 6 over de Rocky River in het gelijknamige plaatsje, dat een westelijke suburb van Cleveland is.

Vanaf de jaren '50 werden diverse snelwegen in de buurt van de US 6 aangelegd, maar geen enkele snelweg is direct over de individuele delen van de US 6 aangelegd, waardoor deze sinds het snelwegentijdperk een secundaire functie heeft. Zelfs in Cleveland is de US 6 niet hoogwaardig uitgebouwd.

Circa 1958 opende de freeway bypass van Fremont, die echter vooral voor verkeer op de US 20 is aangelegd, waar de US 6 meelift. De freeway bypass van Napoleon opende circa 1969 voor het verkeer, maar is vooral aangelegd als onderdeel van de US 24. Rond 1969 opende ook de zuidelijke bypass van Bowling Green met 2x2 rijstroken.

Cleveland

Tussen 1914 en 1948 is de Detroit-Superior Bridge over de Cuyahoga River bij het centrum van Cleveland aangelegd. Dit is een grote stalen boogbrug en was de eerste hoge vaste brug in de regio Cleveland. De monumentale brug was indertijd één van de grootste ter wereld. Het is een dubbeldeksbrug waarbij het onderste niveau gebruikt werd voor een tram. In 1968-1969 is de rijbaan verbreed naar 4 rijstroken, door het voetpad te versmallen, met 3 rijstroken door de binnenkant van de boog en een extra rijstrook aan de buitenzijde. Sinds 1974 is de brug opgenomen in het National Register of Historic Places.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Interstates en US Highways in de staat Ohio

Interstate 270Interstate 271Interstate 275Interstate 277Interstate 280Interstate 475Interstate 480Interstate 490Interstate 670Interstate 675

US 6US 20US 22US 23US 24US 27US 30US 33US 35US 36US 40US 42US 50US 52US 62US 68US 127US 224US 250US 322US 422

CincinnatiClevelandColumbusDaytonToledo

U.S. Highway 6

CaliforniaNevadaUtahColoradoNebraskaIowaIllinoisIndianaOhioPennsylvaniaNew YorkConnecticutRhode IslandMassachusetts