US 6 in Rhode Island

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 6
Begin South Foster
Einde Providence
Lengte 27 mi
Lengte 43 km
Route

Connecticut

North Scituate


→ Providence Bypass

Atwood Avenue

Hartford Avenue

Killingly Street

Pocassett Avenue

→ Warwick

Broadway

Harris Avenue

Dean Street

→ New York / Boston


Providence

East Providence

Massachusetts

De US 6 is een US Highway in de Amerikaanse staat Rhode Island. De weg vormt een oost-westverbinding door het midden van de staat en is een snelweg in de agglomeratie Providence. De route is 43 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 6 ter hoogte van I-95 in Providence.

In bebost en licht heuvelachtig gebied begint de US 6 op de grens met de staat Connecticut. De US 6 is enkelbaans en voert door dichtbebost plattelandsgebied naar de rand van de agglomeratie Providence. De US 6 bereikt dan de aansluiting met de Interstate 295 en vormt dan zelf een freeway met 2x3 rijstroken tot Downtown Providence. De US 6 Alternate verloopt er parallel aan via het onderliggend wegennet. In het westen van de stad is ook nog een knooppunt met de Route 10. De freeway eindigt ter hoogte van het turbineknooppunt met I-95. Vanaf hier valt US 6 samen met I-95 en later Interstate 195 tot vlak voor de grens met de staat Massachusetts in East Providence, waar US 6 afslaat en via de parallelle hoofdweg de grens met Massachusetts oversteekt.

Geschiedenis

De aanleg van de snelweg begon in 1950 en in 1953 werd de eerste kilometer opengesteld in Providence. Eind jaren 50 werd gepland om verder te bouwen aan de snelweg, naar de westelijke voorsteden, maar de prioriteit verschoof naar de bouw van de I-95 door Providence. Pas in 1968 werd begonnen aan de bouw van de rest van de snelweg tot aan de I-295. De snelweg opende in 1971 voor het verkeer. De weg werd in eerste instantie als de State Route 195 genummerd, maar gehoopt werd dat de Interstate 84 van Hartford naar Providence werd aangelegd, zodat de snelweg een onderdeel van de I-84 zou worden. Er werd echter besloten om de Interstate 84 in Connecticut noordwaarts af te laten buigen naar de Massachusetts Turnpike, zodat de snelweg niet door Rhode Island kwam. Vanaf 1991 werd de route als de US 6 bewegwijzerd.[1]

Verkeersintensiteiten

De snelweg is niet zo heel druk, met 44.000 voertuigen bij Johnston tot 54.000 voertuigen in Providence. Met de 2x3 rijstroken levert dit geen problemen op.

Referenties

Expressways in Providence

Interstate 95Interstate 195 (RI) (RI) • Interstate 195 (MA) (MA) • Interstate 295US 6SR-4SR-10SR-37SR-146

Interstates en US Highways in Rhode Island

Providence

U.S. Highway 6

CaliforniaNevadaUtahColoradoNebraskaIowaIllinoisIndianaOhioPennsylvaniaNew YorkConnecticutRhode IslandMassachusetts