US 76 in Tennessee

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 76
Begin Chattanooga
Einde Lakeview
Lengte 9 mi
Lengte 14 km
Route

Chattanooga

Lakeview

Georgia

De US 76 is US Highway in de Amerikaanse staat Tennessee. De weg vormt een 14 kilometer lange route in het stedelijk gebied van Chattanooga.

Routebeschrijving

De US 76 begint in het centrum van Chattanooga, waar men de US 41 en US 64 kruist. De weg verloopt zuidoostwaarts de stad uit als urban arterial. Er zijn aansluitingen met de Interstate 24 en de Interstate 75. Net buiten Chattanooga volgt de grens met Georgia, waarna de US 76 in Georgia verder gaat naar Dalton.

Geschiedenis

De US 76 is één van de oorspronkelijke US Highways van 1926, maar verliep destijds alleen in South Carolina. In 1932 werd het westelijk beginpunt gewijzigd van Greenville, South Carolina naar Chattanooga, Tennessee, waarmee de huidige route in Tennessee tot stand kwam.[1]

In Chattanooga doorkruist US 76 Missionary Ridge, een heuvelrug in het oosten van de stad. Deze locatie is bekend van de Battle of Missionary Ridge tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1863. In 1929 werd de Bachman Tunnel onder de heuvelrug aangelegd, dit was de derde tunnel in Chattanooga.[2] Gedurende de 20e eeuw is de omgeving van de US 76 omgevormd tot retail-corridor.

Referenties

Interstates en US Highways in Tennessee

ChattanoogaKnoxvilleMemphisNashville

U.S. Highway 76

GeorgiaSouth CarolinaNorth Carolina