US 78 in South Carolina

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 78
Begin North Augusta
Einde Charleston
Lengte 140 mi
Lengte 225 km
Route

Georgia

North Augusta

Aiken

Williston

Denmark

Bamberg

Branchville

St. George

Ridgevile

Summerville alt

Charleston

De US 78 is een US Highway in de Amerikaanse staat South Carolina. De weg vormt een oost-westroute door het zuiden van de staat, vanaf de grens met Georgia tot de havenstad Charleston. De US 78 is in South Carolina 225 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 78 in Georgia komt vanuit de stad Augusta en steekt de Savannah River over, waarna de US 78 met de US 1 is dubbelgenummerd tot aan Aiken. Daarna voert de US 78 oostwaarts, later zuidoostwaarts door het beboste zuiden van South Carolina. Tussen Aiken en Charleston liggen geen grotere plaatsen, wel kruist de US 78 de Interstate 95. De route voert dan door verstedelijkt gebied rond Charleston en verloopt het laatste stuk parallel aan de Interstate 26. De route eindigt in het centrum van Charleston.

Geschiedenis

De US 78 was één van de oorspronkelijke US Highways van 1926 en heeft altijd van Memphis tot Charleston verlopen.[1]

Binnen de regio is het de primaire verbinding tussen Augusta en Charleston, maar is alleen in die regio's opgewaardeerd. Al in de jaren '50 is de dubbelnummering met de US 1 tussen North Augusta en Aiken naar 2x2 rijstroken verbreed, met een nieuwe brug over de Savannah River in 1957, als onderdeel van de Gordon Highway rond Augusta, Georgia. Tevens is toen het oostelijkste deel in de regio Charleston naar 2x2 rijstroken verbreed. Dit waren ook de enige substantiële upgrades aan de US 78, de weg is elders overal enkelbaans gebleven, ondanks dat er geen autosnelweg parallel aan aangelegd is.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Interstates en US Highways in South Carolina

Columbia

U.S. Highway 78

TennesseeMississippiAlabamaGeorgiaSouth Carolina