US 7 in Massachusetts

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 7
Begin Sheffield
Einde Williamstown
Lengte 54 mi
Lengte 87 km
Route

Connecticut

Sheffield

Great Barrington

Lenox

Pittsfield

Williamstown

Vermont

De US 7 is een US Highway in de Amerikaanse staat Massachusetts. De weg vormt een noord-zuidroute door het uiterste westen van de staat, vanaf de grens met Connecticut via Pittsfield naar de grens met Vermont. De US 7 is in Massachusetts 87 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 7 bij Lanesborough.

De US 7 is een grotendeels enkelbaans weg door het dunner bevolkte westen van Massachusetts. De route voert parallel aan de grens met de staat New York. De enige grotere plaats op de route is Pittsfield, waar een deel met 4 rijstroken is uitgerust. Men kruist ook de Interstate 90, maar er is geen aansluiting mee. Tevens is er een dubbelnummering met de US 20 in de regio Pittsfield.

Geschiedenis

De weg was vanaf begin jaren '20 genummerd als de New England Interstate Route NE-4. In 1927 werd de US 7 gecreëerd. De route is relatief weinig aangepast sinds de creatie, en verloopt nog dwars door alle plaatsen. Opvallend genoeg is er geen aansluiting met de Interstate 90 aangelegd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 4.000 voertuigen ten zuiden van Pittsfield, met een piek van 11.000 voertuigen in Great Barrington. Bij Pittsfield rijden 16.000 tot 23.000 voertuigen en 5.000 voertuigen ten noorden van Pittsfield.

Referenties


Interstates en US Highways in Massachusetts

BostonSpringfieldWorcester

U.S. Highway 7

ConnecticutMassachusettsVermont