US 7 in Vermont

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 7
Begin Pownal
Einde Highgate Springs
Lengte 177 mi
Lengte 284 km
Route

Massachusetts

Bennington

Rutland

Brandon

Middlebury

Vergennes

Burlington

St. Albans

Swanton

De US 7 is een US Highway in de Amerikaanse staat Vermont. De weg vormt een noord-zuidverbinding door de westelijke helft van de staat, vanaf de grens met Massachusetts via Bennington en Rutland naar Burlington, en dan tot aan de grens met Canada. De route is 284 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bij het dorp Pownal komt de US 7 in Massachusetts vanaf Pittsfield de staat Vermont binnen en loopt dan door bebost gebied naar het noorden. Al snel komt men bij het stadje Bennington, waar een Super two begint, een snelweg met één rijstrook per richting tot aan Manchester Center, 45 kilometer noordelijker. De weg loopt hier door de zuidelijke Green Mountains, die tot zo'n 1000 meter reiken. Vanaf Wallingford telt de weg 2x2 rijstroken, wat tot aan het stadje Rutland duurt, met 17.000 inwoners de tweede stad van Vermont. In Rutland is de weg een stukje dubbelgenummerd met de US 4, de weg vanaf Albany naar White River Junction. Ten noorden van Rutland worden de heuvels lager, en komt men in een wat vlakker gebied rondom het Lake Champlain. Op weg naar Burlington liggen nog twee wat grotere plaatsjes, Middlebury en Vergennes. Men kruist wat State Routes, maar geen US Highways op de 110 kilometer naar Burlington. Men bereikt dan Burlington, met 39.000 inwoners de grootste stad van Vermont. De regio telt 200.000 inwoners. De weg loopt hier langs het einde van de Interstate 189, een korte snelweg naar de Interstate 89. De weg loopt dan naar het centrum van Burlington, en is daarna een kilometer of 15 dubbelgenummerd met de US 2, de weg vanaf Montpelier in het oosten. Tevens kruist men hier de I-89, de snelweg vanaf Concord richting Montreal. Even verderop slaat de US 2 af om een iets westelijker route naar Rouses Point te volgen. De US 7 loopt dan voor de rest van de route parallel aan de I-89. De route naar de Canadese grens is dan nog zo'n 55 kilometer lang. Dit gebied is licht heuvelachtig en half bebost. Bij Highgate Springs steekt de weg de grens met Canada over, en gaat dan als Provinciale weg 133 van Quebec verder richting Montreal.

Geschiedenis

De US 7 werd in 1926 gecreëerd. De route is sindsdien in Vermont niet meer gewijzigd. Waarschijnlijk in de jaren '70 of '80 is een deel tussen Bennington en Manchester opgewaardeerd naar een ongelijkvloerse super two.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Interstates en US Highways in Vermont

Interstate 89Interstate 91Interstate 93Interstate 189

US 2US 4US 5US 7US 302

U.S. Highway 7

ConnecticutMassachusettsVermont