US 89 in Montana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 89
Begin Gardiner
Einde Babb
Lengte 392 mi
Lengte 630 km
Route

Wyoming

Livingston

White Sulphur Springs

Great Falls

Vaughn

Choteau

Browning

Babb

De US 89 is een US Highway in de Amerikaanse staat Montana. De weg vormt een noord-zuidroute door het westen en midden van de staat, vanaf het Yellowstone National Park aan de grens met Wyoming via Livingston en Great Falls naar de grens met Canada. De weg is 630 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bij Gardiner komt de US 89 in Wyoming vanaf het Yellowstone National Park de staat Montana op zo'n 1700 meter hoogte binnen. De US 89 volgt dan een route langs de Yellowstone River naar het noorden. Men komt door een steeds breder wordend dal met bergen tot zo'n 3000 meter aan beide zijden. Na zo'n 90 kilometer bereikt men Livingston, waar een korte dubbelnummering is met de Interstate 90. Tevens verloopt de US 191 hierover. Iets verderop slaat de US 89 af naar het noorden en begint aan een route van zo'n 100 kilometer naar White Sulphur Springs. Dit deel van de route is een stuk vlakker en voert over vlakten met zowel ten westen en oosten ervan een aantal bergketens, voornamelijk de Big Belt Mountains. Rondom White Sulphur Springs is de US 89 dubbelgenummerd met de US 12.

De US 89 nabij Babb.

Hierna gaat de weg dwars door de Little Belt Mountains en stijgt naar zo'n 2300 meter hoogte. De Little Belt Mountains vormen een geïsoleerd bergketen op de High Plains. Een eindje ten noorden van de bergen voegt de US 87 uit Billings in en verlopen beide wegen samen over 30 kilometer naar het stadje Great Falls. In Great Falls slaat de US 87 naar Havre in het noordoosten af, terwijl de US 89 door Great Falls naar het noordwesten loopt. Aan de westkant van de stad voegt de weg in op de Interstate 15 voor een korte dubbelnummering tot Vaughn. Daarna slaat de US 89 af en loopt naar het noordwesten.

Na zo'n 60 kilometer eindigt bij Choteau de US 287 uit Helena op de US 89, waarna de weg ten oosten van de Rocky Mountains naar het noorden verloopt, het Blackfeet Indian Reservation in. Naar het westen toe zijn hoge bergen zichtbaar. In het dorp Browning kruist men de US 2. Daarna volgt nog zo'n 80 kilometer tot de grens met Canada. Het laatste stuk loopt dicht langs het Glacier National Park. Aan Canadese zijde gaat de Highway 2 in Alberta verder naar Calgary.

Geschiedenis

De US 89 werd in 1926 gecreëerd, maar verliep destijds nog niet door Montana. Het deel ten zuiden van Armington bij Great Falls was destijds als de US 87W genummerd. In 1934 werd de route vanaf Utah noordwaarts tot de grens met Canada verlengd, en kwam de huidige route door Montana tot stand. De US 89 is na de completering van de Interstate 15 een stuk minder belangrijk geworden voor doorgaand verkeer.

Ten tijde van de verlenging van de route door Montana waren diverse langere trajecten al geasfalteerd, zoals het deel vanaf de grens met Wyoming tot Livingston, van Armington tot Great Falls en het grootste deel tussen Great Falls en de grens met Canada. Het langste ontbrekende stuk lag tussen Livingston en Armington op het middendeel van de route, dat indertijd over ruim 200 kilometer nog onverhard was.

In de tweede helft van de jaren '30 is begonnen om het middendeel te asfalteren, maar bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waren nog diverse delen een gravelweg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in de Verenigde Staten nauwelijks publieke werken uitgevoerd, in de meeste staten kwam de ontwikkeling van het wegennet stil te liggen. Tegen 1949 was het deel tussen Livingston en White Sulphur Springs doorgaand geasfalteerd, het deel door de Little Belt Mountains noordelijk van White Sulphur Springs is als laatste tussen 1953 en 1957 geasfalteerd.

De weg had een betrekkelijk gering belang voor doorgaand verkeer, indertijd was de US 91 de dominante noord-zuidroute in de regio, die zuidelijk van Great Falls westelijker verliep en noordelijk van Great Falls oostelijker. De Interstate 15 is in de jaren '60-70 over US 91 aangelegd, zodat alleen de US 89 als individuele route bleef bestaan.

Yellowstone National Park

De in 2022 aangelegd Old Gardiner Road als nieuwe North Entrance van het Yellowstone National Park.

Het deel in Yellowstone National Park is officieel geen onderdeel van de US 89, maar de-facto wel de doorgaande weg. Het deel tussen Gardiner, Montana en Mammoth Hot Springs in Wyoming heet de North Entrance en was de eerste moderne toegangsweg van het Yellowstone National Park. De weg is in 1883 aangelegd door het U.S. Army Corps of Engineers en later verbeterd tot een verharde weg. De weg was aangelegd in het dal van de Gardner River. In 1921 werd het checkpoint bij Gardiner in gebruik genomen.

Het deel van de North Entrance in Montana werd in juni 2022 tijdens hevige overstromingen op 5 punten volledig verwoest. Dit bleek niet meer op korte termijn te repareren. Vervolgens is een tijdelijke verharde weg hoger op de helling tussen Gardiner en Mammoth Hot Springs aangelegd, als een tweestrooks geasfalteerde weg. Deze werd op 1 november 2022 in gebruik genomen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 2.000 tot 2.500 voertuigen tussen de grens met Wyoming en Livingston en 500 tot 1.300 voertuigen verder tot White Sulphur Springs en 500 tot 700 voertuigen tot Armington, en daarna 3.900 voertuigen tot Great Falls. Vanaf Great Falls tot Choteau dalen de intensiteiten van 4.700 tot 1.400 voertuigen en 600 tot 1.000 voertuigen tot Browning. Het laatste deel tot de Canadese grens verwerkt 500 voertuigen per dag.

Referenties


Interstates en US Highways in de staat Montana

Interstate 15Interstate 90Interstate 94Interstate 115Interstate 315

US 2US 12US 20US 87US 89US 93US 191US 212US 287US 310

U.S. Highway 89

ArizonaUtahIdahoWyomingMontana