US 90 in Louisiana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 90.svg
US 90 LA map.png
US 90
Begin Toomey
Einde Pearlington
Lengte 306 mi
Lengte 492 km
Route

Texas US 90.svg

Centrum.svg Vinton I-10.svg

Centrum.svg Sulphur

Centrum.svg Lake Charles US 171.svg

Centrum.svg Iowa US 165.svg

Centrum.svg Jennings

Centrum.svg Crowley

Centrum.svg Rayne

Centrum.svg Lafayette US 167.svg

Centrum.svg New Iberia


freeway

Afslagsymbool.svg Baldwin

Afslagsymbool.svg Franklin

Afslagsymbool.svg frontage road

Afslagsymbool.svg Centerville

Afslagsymbool.svg Calumet


Centrum.svg Patterson


Afslagsymbool.svg Berwick

Afslagsymbool.svg Morgan City

Afslagsymbool.svg East Morgan City

Afslagsymbool.svg Amelia

Afslagsymbool.svg LA-662

Afslagsymbool.svg LA-662

Afslagsymbool.svg Gibson

Afslagsymbool.svg Donner

Afslagsymbool.svg Schriever

Afslagsymbool.svg Allemand

Afslagsymbool.svg Gray

Afslagsymbool.svg Raceland

Afslagsymbool.svg Matthews


Centrum.svg Des Allemands

Centrum.svg Paradis

Centrum.svg Boutte I-310.svg

Centrum.svg Avondale

Centrum.svg Westwego


Westbank Expressway

Afslagsymbool.svg Ames Boulevard

Afslagsymbool.svg Marrero

Afslagsymbool.svg Destrehan Avenue

Afslagsymbool.svg Peters Road

Afslagsymbool.svg Manhattan Boulevard

Afslagsymbool.svg Belle Chasse Highway

Afslagsymbool.svg Stumpf Boulevard

Afslagsymbool.svg Terry Parkway

Afslagsymbool.svg Burmaster Street

Brug.svg Mississippi River

Afslagsymbool.svg Religious Street

Afslagsymbool.svg Downtown New Orleans

Knooppuntsymbool.svg I-10.svg


Centrum.svg New Orleans US 61.svg

Centrum.svg Arabi US 11.svg

Brug.svg Lake Pontchartrain

Centrum.svg Slidell US 190.svg

Mississippi US 90.svg

De US 90 is een US Highway in de Amerikaanse staat Louisiana. De weg vormt een oost-westroute door het zuiden van de staat, vanaf de grens met Texas via Lake Charles, Lafayette, Houma en New Orleans naar de grens met Mississippi. De US 90 is in Louisiana 492 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 90 freeway ter hoogte van Houma.

De US 90 in Texas komt vanuit Beaumont en is in eerste instantie met de Interstate 10 dubbelgenummerd. Vanaf Toomey tot Lafayette verloopt de US 90 direct parallel aan I-10, veelal ten zuiden ervan. Deze streek is laaggelegen en bestaat hoofdzakelijk uit weilanden met her en der bosgebieden. De US 90 valt door Lake Charles weer samen met I-10 en steekt hier de Calcasieu River over. Oostelijk van Lake Charles verloopt de US 90 weer parallel aan I-10 en voert via een serie kleine plaatsen naar de stad Lafayette. In Lafayette slaat de US 90 naar het zuiden af. De route door de stad is één van de belangrijkste wegen van Lafayette en telt hier 2x3 rijstroken, deels met een stadsblok in de middenberm.

Vanaf Lafayette is de weg in eerste instantie een gelijkvloerse 2x2 divided highway, maar wordt vanaf nabij New Iberia een volwaardige autosnelweg. De autosnelweg voert door vlak terrein door overwegend agrarisch gebied in zuidoostelijke richting, parallel aan de Bayou Teche. Het agrarisch land rond de US 90 wordt steeds smaller en wordt ingeklemd tussen de moerassige kuststreek met de Golf van Mexico en de moerassen van het Atchafalaya Swamp. Tussen Centerville en Morgan City is de autosnelweg onderbroken door een stuk divided highway met kruispunten. Vanaf Morgan City vormt de US 90 weer een autosnelweg en steekt de Atchafalaya River over.

Vanaf Morgan City volgt een traject door de moerassen tussen de Atchafalaya River en de Mississippi River. Dit is onderdeel van de grote delta van Louisiana, de US 90 verloopt hier over taluds of op bruggen, waaronder een 5,5 kilometer lange liggerbrug bij Amelia en een 9 kilometer lange liggerbrug ten westen van Gray. De autosnelweg passeert dan even ten noorden van de stad Houma langs en is vanaf Raceland geen autosnelweg meer, maar weer een 2x2 divided highway. Bij Des Allemands steekt men de gelijknamige bayou over, waarna bij Boutte de Interstate 310 op de US 90 eindigt. Vanaf hier komt men in het stedelijk gebied van de regio New Orleans.

De US 90 voert dan over de zuidoever van de Mississippi River tot Avondale, waar de weg naar het noorden afbuigt en via de Huey P. Long Bridge de Mississippi River bij Metairie oversteekt. Vervolgens voert de weg als urban arterial met 2x3 rijstroken door de westelijke wijken van de stad New Orleans. Ter hoogte van de Louisiana Superdome sluit de US 90 aan op een groot knooppunt met de Interstate 10 en de US 90 Business.

Vervolgens vormt de US 90 North Broad Street door het noorden van de stad. Dit is een urban arterial met 2x2 rijstroken. De US 90 kruist dan de Interstate 610 en vormt in de oostelijke suburbs van New Orleans de Chef Menteur Highway, een urban arterial met 2x2 rijstroken. Oostelijk van New Orleans voert de US 90 door het kustgebied dat het Lake Pontchartrain van de Golf van Mexico scheidt. Dit gebied is moerassig en bijna onbewoond, behalve een serie boathouses langs het water. De US 90 is hier een enkelbaans weg en steekt via de Chef Menteur Bridge de monding van het Lake Pontchartrain over naar de noordoever. Hierna bypasst de US 90 de stad Slidell en blijft in het moerassige kustgebied tot de grens met Mississippi, gevormd door de Pearl River. De US 90 in Mississippi gaat dan verder naar Bay St. Louis en Gulfport.

US 90 Business

De US 90 Business in New Orleans.

Er zijn meerdere business routes van de US 90 in Louisiana, bijna elke grotere plaats heeft er één. De belangrijkste is de Business Route van de US 90 in New Orleans. Dit is een 23 kilometer lange route van Avondale tot New Orleans. In Avondale gaat de US 90 noordwaarts de Mississippi River over via de Huey P. Long Bridge, terwijl de US 90 Business oostwaarts voert door de zuidelijke suburbs van New Orleans. In eerste instantie is dit een urban arterial met 2x3 rijstroken en een zeer brede middenberm, feitelijk de frontage roads zonder dat er een autosnelweg bestaat. Vanaf Marrero bestaat deze autosnelweg wel en heet dit de West Bank Expressway. Deze autosnelweg telt 2x3 rijstroken en gaat met een hoge vaste brug over de Intracoastal Waterway, terwijl de frontage roads via de Harvey Tunnel onder het kanaal door gaan. De autosnelweg ontsluit dan Gretna en maakt dan een lange bocht om de Mississippi River over te steken via de Crescent City Connection, een set van twee grote cantileverbruggen. De autosnelweg voert op een viaduct langs het centrum van New Orleans en sluit hier op de Interstate 10 aan.

Geschiedenis

De US 90 in Lafayette.

De US 90 werd in 1926 gecreëerd, waarna de route door Louisiana beperkt is gewijzigd. De grootste aanpassingen waren de bouw van snelwegtrajecten in de Mississippidelta, met name in de jaren '90, toen de US 90 grotendeels ongelijkvloers werd gemaakt. De Crescent City Connection in New Orleans opende in april 1958 over één brug, die werd verdubbeld in september 1988. Dit is een tolverbinding, maar alleen richting oosten. Op 9 juni 1930 opende de Fort Pike Bridge over het Lake Pontchartrain. Deze brug werd op 15 januari 2008 vervangen door een nieuwe brug. Tussen 1957 en 1962 werd de Pontchartrain Expressway langs downtown New Orleans aangelegd. Het westelijk deel hiervan is thans de Interstate 10.

Tot begin jaren '70 was Lafayette het logische eindpunt van de oost-westroute, waar US 90 naar het zuiden afbuigt. Voordat de Interstate 10 tussen Lafayette en Baton Rouge werd aangelegd waren er geen oost-westverbindingen over deze corridor. Verkeer had destijds twee mogelijkheden, de US 90 die dichter langs de kust via Houma loopt, of de destijds beter uitgebouwde route via de US 190 en US 61 via Baton Rouge, de zogenaamde 'Airline Highway' die begin jaren '50 al over 200 kilometer 2x2 rijstroken telde.

Texas - Lafayette

De route tussen de grens met Texas en Lafayette is betrekkelijk weinig aangepast of opgewaardeerd, ondanks dat Interstate 10 pas na 1960 is aangelegd ten westen van Lafayette. De weg was oorspronkelijk als LA-2 genummerd, die tussen de jaren '20 en '50 geleidelijk werd gemoderniseerd tot een moderne tweestrooks weg. Echter slechts weinig trajecten zijn naar vier rijstroken verbreed, hoofdzakelijk in het stedelijk gebied van Lake Charles en Lafayette. De brug over de Calcasieu River in Lake Charles opende in 1916 voor het verkeer, deze is gesloopt nadat de brug van Interstate 10 in 1952 gereed kwam, en US 90 daarover werd geleid. De westelijkste 4 kilometer vanaf de grens met Texas tot Vinton is vervallen omdat Interstate 10 hier rechtstreeks overheen is aangelegd. Dit had wel tot gevolg dat er bij Orange, Texas maar één brug over de Sabine River is.

Lafayette - New Orleans

Tussen Lafayette en New Orleans is de US 90 overal met 2x2 rijstroken aangelegd, waarvan grote delen als freeway zijn uitgevoerd en enkele trajecten als 2x2 divided highway met gelijkvloerse kruispunten.

De eerste brug over de Atchafayala River in Morgan City opende in 1933 voor het verkeer, de Long-Allen Bridge. Hier verliep US 90 ruim 40 jaar overheen, tot in 1975 de E. J. "Lionel" Grizzaffi Bridge opende, een grotere cantileverbrug dicht naast de oude Long-Allen Bridge, die sindsdien gebruikt wordt voor lokaal verkeer.

Het eerste deel tussen Lafayette en New Orleans dat verbreed werd naar vier rijstroken was een paar kilometer in het oosten van Morgan City in de jaren '50. In de jaren '60 en vroege jaren '70 is vooral gewerkt vanaf Lafayette richting Morgan City, tegen 1975 was er al een geheel nieuw tracé van Lafayette tot Jeanerette in gebruik, deels als freeway. Ook is het 2x2-deel vanuit New Orleans westwaarts verlengd tot voorbij Des Allemands. Het deel tussen Jeanerette en Morgan City is vermoedelijk in de tweede helft van de jaren '70 of begin jaren '80 aangelegd als nieuwe snelweg, die onder andere Franklin bypasst.

Een grote tracéaanpassing is rond de stad Houma uitgevoerd. De US 90 verliep oorspronkelijk vanaf Gibson via Houma naar Raceland, maar is hier gebypasst door een freeway die de omweg via Houma afsnijdt. Sindsdien komt de US 90 niet meer door de stad Houma. Dit is vermoedelijk rond 1990 aangelegd. Er ontbrak langere tijd 4 kilometer freeway tussen Amelia en Gibson, dit is pas rond 1998/1999 opengesteld. De bypass van het oostelijk deel van Morgan City is ook pas in de jaren '90 aangelegd.

New Orleans

Het knooppunt tussen I-10 en US 90 in New Orleans.

Lake Pontchartrain Crossing

De eerste vaste wegverbinding vanaf New Orleans naar het oosten was de Maestri Bridge die in 1928 is opengesteld. De US 90 verliep hier korte tijd overheen, het is echter tegenwoordig een onderdeel van de US 11.

Ten oosten van New Orleans is de Chef Menteur Highway aangelegd, die met een brug over de Chef Menteur Pass gaat, een smalle zeestraat tussen Lake Pontchartrain en de Golf van Mexico. De Chef Menteur Highway opende in 1929 voor het verkeer tot over de Chef Menteur Bridge, het tweede deel over de eigenlijke zeestraat opende op 9 juni 1930 voor het verkeer, met de openstelling van de Fort Pike Bridge. Deze is tussen 2004 en 2008 vervangen door een nieuwe brug, de aanleg werd vertraagd door de impact van Hurricane Katrina in 2005.

Westbank Expressway

De eerste delen van de US 90 die naar een 2x2 divided highway zijn verbreed waren de invalswegen van de grotere plaatsen. In de jaren '50 is de US 90 tussen Luling en Westwego naar 2x2 rijstroken verbreed, net buiten New Orleans. De US 90 verliep indertijd via de Huey P. Long Bridge naar New Orleans. Toen in 1958 de Crescent City Connection opende werd de Westbank Expressway aangelegd als freeway die als de Business Route van de US 90 werd genummerd. De Westbank Expressway in de suburbs van New Orleans is tussen 1954 en 1960 aangelegd, inclusief de Harvey Tunnel. In 1984 openden hier grote viaducten over het Harvey Canal, zodat er sindsdien zowel een tunnel als vaste brug beschikbaar is. Er zijn plannen geweest om de US 90 Bus. als Interstate 910 te hernummeren, maar dit is nooit uitgevoerd. De hoofdrijbanen van de Westbank Expressway zijn langs Westwego ook nooit aangelegd, ondanks dat de middenberm van US 90 Bus. er breed genoeg voor is.

Toekomst

Mogelijk wordt de US 90 tussen Lafayette en New Orleans in de toekomst onderdeel van de Interstate 49.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 1.100 voertuigen parallel aan de I-10 ten westen van Lake Charles. Ten oosten van Lake Charles reden 4.000 tot 6.000 voertuigen omdat er redelijk wat dorpen op de route liggen. De vierstrooks weg langs New Iberia telt 22.000 tot 40.000 voertuigen en 17.000 voertuigen op het snelwegdeel van New Iberia tot Morgan City. Door Morgan City reden 28.000 voertuigen. Langs Houma reden zo'n 18.000 voertuigen en 34.000 voertuigen ten westen van de I-310. Zo'n 24.000 voertuigen reden tussen de I-310 en de suburbs van New Orleans.

Over de Westbank Expressway reden 68.000 tot 73.000 voertuigen en 156.000 voertuigen over de Crescent City Connection over de Mississippi River. De Pontchartrain Expressway langs downtown New Orleans telt 123.000 voertuigen. De route parallel aan de I-10 door New Orleans telt zo'n 25.000 tot 30.000 voertuigen en 19.000 voertuigen ten oosten van de I-510. Ten oosten van de US 11 zijn daar nog 3.500 voertuigen van over. 2.000 voertuigen reden dagelijks over de brug over het Lake Pontchartrain en 2.500 voertuigen op de grens met Mississippi.

Referenties


Interstates en US Highways in Louisiana

I-10.svgI-12.svgI-20.svgI-49.svgI-55.svgI-59.svgI-69.svgI-110.svgI-210.svgI-220.svgI-310.svgI-510.svgI-610.svg

US 11.svgUS 51.svgUS 61.svgUS 63.svgUS 65.svgUS 71.svgUS 79.svgUS 80.svgUS 84.svgUS 90.svgUS 165.svgUS 167.svgUS 171.svgUS 190.svgUS 371.svgUS 425.svg

New Orleans

US 90.svg U.S. Highway 90

TexasLouisianaMississippiAlabamaFlorida

US 190.svg US 290.svg