US 95 in Oregon

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 95
Begin McDermitt
Einde Jordan Valley
Lengte 120 mi
Lengte 193 km
Route

Nevada

McDermitt

Burns Junction

Jordan Valley

Idaho

De US 95 is een US Highway in de Amerikaanse staat Oregon. De weg vormt een noord-zuidroute door het uiterste zuidoosten van de staat, vanaf de grens met Nevada tot de grens met Idaho. De US 95 is in Oregon 193 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 95 voert door extreem afgelegen gebied en er liggen maar een paar gehuchten op de bijna 200 kilometer door Oregon. Men kruist onderweg maar één andere verharde weg, de State Route 78 die toegang geeft tot de rest van Oregon. De US 95 heeft voor de staat Oregon nagenoeg geen belang. De route voert door bergen, steppe en woestijn. De route passeert over de Blue Mountain Pass, die 1.613 meter hoog is. De gehele route is enkelbaans.

Geschiedenis

De US 95 werd in 1926 gecreëerd, maar verliep destijds alleen in Idaho. De weg bestond destijds nog niet in Oregon. In 1938 werd de route vanaf Fruitland zuidwaarts verlengd tot in California en kwam daarmee ook door de staat Oregon te lopen. De US 95 was indertijd nog een slecht berijdbare weg, deels zelfs geen verbeterde gravelweg. De weg is in de periode 1940-1944 geasfalteerd. Veel andere upgrades zijn er aan de weg echter niet gepleegd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 1.200 tot 1.400 voertuigen over de US 95. Relatief veel, maar dat komt vooral omdat het de enige verharde weg in de regio is.

Referenties


Interstates en US Highways in Oregon

Portland

U.S. Highway 95

ArizonaCaliforniaNevadaIdaho