Verzorgingsplaats Uilengoor

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Uilengoor)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Uilengoor
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 12
Openstelling ~1972

De verzorgingsplaats (VZP) Uilengoor is een parkeerplaats langs de A1 bij Terschuur in de richting Amsterdam. Aan de overzijde ligt de verzorgingsplaats Palmpol.

Naamgeving

Uilengoor is de naam van een voormalige boerderij die langs de Hoevenlakenseweg lag, ten noorden van de A1 (vroeger Ulengoor geheten).

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is tegelijkertijd met de A1 aangelegd en opende in 1972 voor het verkeer. De verzorgingsplaats is sinds openstelling niet significant meer aangepast.

Toekomst

De verzorgingsplaats Uilengoor zal in het kader van de verbreding van de A1 naar 2x4 rijstroken geheel komen te vervallen. Verkeer kan daarna gebruik maken van de verplaatste en vergrote verzorgingsplaats De Middelaar.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats Uilengoor is zeer eenvoudig en bestaat uit slechts een parkeerstrook van circa 250 meter lengte waar circa 12 vrachtwagens of 25 personenauto's zouden kunnen staan. De verzorgingsplaats is van belang omdat bij de 4 kilometer verderop gelegen verzorgingsplaats De Middelaar geen parkeerruimte voor vrachtwagens is.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A1

Richting Oldenzaal: HonswijckRonduitDe SlaagPalmpolTolnegenJool-HulLucasgatBruggelenDe PaalBoermarkBolderFriezenbergHet Lonnekermeer

Richting Amsterdam: De PoppeHet VeelsveldElsenerveldStruikDe HopVundelaarDe HuchtDe StrubbenTolnegenAanschotenUilengoorDe MiddelaarNeerduistDe HaarBastionHackelaar