Ulyanovsk

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ulyanovskaya oblast
Ульяновская область
Flag of Ulyanovsk oblast.png
Ulyanovsk oblast.png
Hoofdstad Ulyanovsk
Grootste stad Ulyanovsk
Oppervlakte 37.300 km²
Inwonertal 1.293.000
Lengte snelwegennet 16 km
Eerste snelweg nvt
Afkorting ULY

Het oblast Ulyanovsk is een oblast in het westen van Rusland. De hoofdstad en grootste stad is het gelijknamige Ulyanovsk. Het oblast is met 37.000 km² even groot als Nederland en één van de kleinere oblasten in Rusland. Het heeft bijna 1,3 miljoen inwoners.

Inleiding

Het oblast Ulyanovsk grenst kloksgewijs aan de Republiek Tatarstan, de oblasten Samara, Saratov en Penza en de republieken Mordovia en Chuvashia. De hoofdstad en grootste stad Ulyanovsk ligt in het noorden van het oblast en telt 614.000 inwoners, de helft van het oblast. Andere steden van omvang zijn er niet. De rivier de Volga stroomt door het oosten van het oblast en is ingedamd middels het Kuybyshevskoye Reservoir. Ulyanovsk kent wat meer bebossing dan de oblasten naar het oosten en zuiden, maar een meerderheid van de oppervlakte bestaat uit weilanden.

Wegennet

Het wegennet van Ulyanovsk is vanwege het lage inwonertal buiten de hoofdstad niet erg uitgebreid. De M5 doorkruist het zuiden van het oblast maar is voor Ulyanovsk zelf niet van wezenlijk belang. De belangrijkste routes komen in de stad Ulyanovsk samen, zoals de R178 als primaire oost-westroute en de A151 als noord-zuidroute. De R241 verbindt Kazan met Ulyanovsk. Rond Ulyanovsk ligt een westelijke en noordelijke bypass. Het wegennet van de stad Ulyanovsk is niet erg hoogwaardig en de regio heeft geen snelwegachtige wegen. Er zijn twee bruggen over de Volga in de stad Ulyanovsk.

Referenties


Hoofdwegen in het oblast Ulyanovsk

M5A151R178R228R231R240R241