United States Virgin Islands

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of the United States Virgin Islands.svg
US Virgin Islands.png
Hoofdstad Charlotte Amalie
Grootste stad Charlotte Amalie
Oppervlakte 346 km²
Inwonertal 106.000
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg
Afkorting VI

De United States Virgin Islands (USVI), ook wel bekend als de Amerikaanse Maagdeneilanden, is een territorium van de Verenigde Staten, bestaande uit een aantal eilanden in de Caribische Zee.

Inleiding

De Virgin Islands zijn gelegen ten oosten van Puerto Rico, in de benedenwindse eilanden van de kleine Antillen. De eilandengroep bestaat uit drie hoofdeilanden; St. Thomas, St. John en St. Croix. De eerste twee liggen vlak naast elkaar, St. Croix ligt 60 kilometer zuidelijker. De British Virgin Islands liggen op slechts enkele kilometers van St. John. De hoofdstad is Charlotte Amalie op St. Thomas. In 2010 had de eilandengroep 106.000 inwoners. De eilandengroep behoorde tot 1916 tot Denemarken, veel plaatsnamen zijn Deens in oorsprong.

De eilanden zijn bebost en sterk heuvelachtig. Bovendien is met name St. Thomas dichtbebouwd. Ook de andere eilanden zijn vrij dichtbevolkt. Het hoogste punt is de 474 meter hoge Crown Mountain op St. Thomas. De eilanden hebben een subtropisch klimaat, gemodereerd door de ligging op zee. De maximumtemperatuur ligt het gehele jaar door rond 30 °C.

De Virgin Islands zijn een territorium van de Verenigde Staten, en inwoners zijn Amerikaanse burgers, maar mogen niet stemmen in presidentsverkiezingen. De economie is sterk gebaseerd op toerisme. Omdat bijna alles geïmporteerd moet worden liggen de kosten van het levensonderhoud hoog. Het inwonertal stagneert sinds de jaren '80. Het gemiddelde inkomen ligt beduidend onder het Amerikaans gemiddelde en een derde van de bevolking leeft onder de Amerikaanse armoedegrens.

Wegennet

Op de U.S. Virgin Islands rijdt het verkeer links, de enige plaats in de Verenigde Staten waar dit het geval is. Veel auto's zijn echter voor rechts rijden bedoeld, waardoor het niet altijd veilig rijden is.

De eilanden hebben 1.257 kilometer weg. Alle hoofdeilanden hebben een netwerk van geasfalteerde wegen. Het wegennet is veruit het dichtst op St Thomas vanwege de hoge bevolkingsdichtheid. Er zijn geen freeways of divided highways op St Thomas, maar wel enkele vierstrooks wegen, met name in Charlotte Amalie. De meeste wegen zijn bochtig en worden geflankeerd door bebouwing, waardoor de gemiddelde snelheid laag ligt. De afstanden zijn echter kort.

St Croix heeft een relatief beter uitgebouwd wegennet, met een redelijk lange 2x2 divided highway. Dit komt vanwege de olieraffinaderij, één van de grootste ter wereld. De wegen op St Croix zijn ook wat minder bochtig.

Op St John is het wegennet het dunst, omdat hier alleen de westkust enigszins bebouwd is. Er lopen enkele bochtige geasfalteerde wegen over het eiland.

Er zijn geen brugverbindingen tussen de eilanden. Wel zijn er veel veerdiensten, met name tussen St Thomas en St John. Ook is er een veerdienst naar de British Virgin Islands. In 2011 werd de veerdienst tussen St Croix en St Thomas opgeheven.

Wegnummering

De U.S. Virgin Islands hebben ondanks het lokale karakter van het wegennet toch een uitgebreide wegnummering. Op de drie hoofdeilanden is een wegnummering geïntroduceerd, de meeste daarvan op St Croix en St Thomas. Op St John zijn slechts enkele genummerde wegen. Wegnummers zijn twee- of driecijferig. Er zijn enkele viercijferige wegnummers.

Referenties


Territoria van de Verenigde Staten

GuamNorthern Mariana IslandsPuerto RicoUnited States Virgin Islands