Veidnesbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Veidnesbrua
link={{{nummer}}}
Overspant Kobbholet
Rijstroken 1x2
Totale lengte 520 meter
Hoofdoverspanning 80 meter
Hoogte brugdek 10 meter
Openstelling 15-06-1999
Verkeersintensiteit 450 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Veidnesbrug (Noors: Veidnesbrua) is een kokerbrug in Noorwegen, gelegen nabij Honnigsvåg in Finnmark.

Kenmerken

De Veidnesbrug is een stalen kokerbrug met een stalen koker als ligger. De brug is 520 meter lang en heeft meerdere overspanningen van 80 meter. Het brugdek ligt maximaal 10 meter boven zee. Over de brug verloopt de E69. De brug ligt direct ten noorden van de Nordkapptunnel en overspant de zeebocht Kobbholet op het eiland Magerøya, enkele kilometers ten westen van Honnigsvåg. De brug is tolvrij.

De Veidnesburg is de oostelijkste brug van enige omvang in Noorwegen die direct over zee gaat. Alhoewel Noorwegen hemelsbreed nog 230 kilometer verder oostelijk strekt, zijn in deze kustregio geen noemenswaardige bruggen meer. Het is ook na de Havøysundbrug de meest noordelijke brug van enige omvang ter wereld.

Geschiedenis

Er was lange tijd nog een veerdienst om op het eiland Magerøya te komen. De terminal op het vasteland was bij Kåfjord en de terminal op Magerøya was in Honningsvåg. Deze veerdienst was 17 kilometer over zee, een overtocht van 40 minuten. Om de bereikbaarheid te verbeteren is het 'FATIMA-prosjektet' (Fastlandsforbindelsen til Magerøya) uitgevoerd. Dit omvatte 28 kilometer nieuwe weg, inclusief de Nordkapptunnel, de Honningsvågtunnel en de Veidnesbrug. De planvorming van het project begon in de jaren '80, het plan werd op hoofdlijnen in oktober 1991 goedgekeurd. Het definitieve plan is op 28 mei 1993 door het parlement goedgekeurd.[1] Vervolgens zijn de procedures voor vier componenten doorlopen en tussen juni 1993 en januari 1994 goedgekeurd.[2] De werkzaamheden zijn hoofdzakelijk tussen 1995 en 1999 uitgevoerd en op 15 juni 1999 werd het gehele project geopend, waarmee de E69 vrij werd van veerdiensten en men veel sneller naar de Noordkaap kon reizen. De bouw kostte indertijd 1084 miljoen kronen.[3] Het project werd gefinancierd door de Noorse regering met een tolcomponent. Sinds 29 juni 2012 is de route tolvrij.[4]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken gemiddeld 450 voertuigen van de brug gebruik.[5]

Referenties