Verkeersbelasting

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In België moeten voertuigeigenaren een jaarlijkse verkeersbelasting betalen. De verkeerbelasting is gebaseerd op de cilinderinhoud van de motor.[1]

Inning

De verkeersbelasting wordt door de gewesten Vlaanderen en Wallonië geïnd. In Brussel is FOD Financiën hiervoor verantwoordelijk. Gehandicapten zijn vrijgesteld van de verkeersbelasting. Voertuigeigenaren van oldtimers (meer dan 25 jaar oud), kampeeraanhangers en aanhangers voor het vervoer van een boot en militaire voertuigen uit een verzameling betalen een forfaitaire belasting.

Met de 'downsizing' van motoren sinds de jaren 2000 vallen steeds meer personenauto's in de lage tariefsklasse. Waar men voorheen een gezinsauto met een motorinhoud van 2 liter had, is sindsdien 1,2 of 1,4 liter niet ongebruikelijk voor een middenklasse personenauto. Onduidelijk is wat het effect hiervan op de inkomsten is.

Tarieven

De tarieven zijn vastgelegd op de cilinderinhoud (in liter) en fiscale paardenkrachten. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen diesel en benzine, maar voertuigen op LPG moeten een aanvullende (hogere) belasting betalen.

In 2014-2015 moest een personenauto met een motorinhoud van 1,2 liter € 181,90 per jaar betalen. En een personenauto met een motorinhoud van 2,0 liter € 402,86 per jaar. Voertuigen die op LPG rijden betaalden een toeslag van € 89,16 tot € 208,20 per jaar, afhankelijk van de motorinhoud[2]. Er zit een miniem verschil (centen) tussen Brussel en Vlaanderen[3].

Vergelijking met Nederland

Met name voor dieselauto's liggen de tarieven beduidend lager dan de Nederlandse motorrijtuigenbelasting.

Referenties