Vermillion-Newcastle Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vermillion-Newcastle Bridge
Overspant Missouri River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 748 meter
Hoofdoverspanning 70 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 10-11-2001
Verkeersintensiteit 1.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Vermillion-Newcastle Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Missouri River op de grens van Nebraska en South Dakota. De brug is onderdeel van de State Route 15 in Nebraska en ligt nabij Vermillion, South Dakota.

Kenmerken

De Vermillion-Newcastle Bridge is een stalen liggerbrug met een totale lengte van 748 meter en een maximale overspanning van 70 meter. De brug heeft 11 pijlers en 12 overspanningen en ligt in een helling, omdat de oever aan de kant va Nebraska hoger ligt dan in South Dakota. Het brugdek is 11 meter breed, met twee rijstroken van de State Route 15 in Nebraska en de State Route 19 in South Dakota. De brug verbindt Vermillion, South Dakota met Newcastle, Nebraska, waarbij Vermillion een regionaal centrum is. De brug overspant een ondiep deel van de Missouri River, dat veel zandbanken en variabele meanders heeft. Het is de meest stroomafwaarts gelegen brug over de Missouri River in South Dakota.

Geschiedenis

De huidige brug is de eerste op deze locatie. Verkeer tussen South Dakota en Nebraska moest altijd omrijden via Yankton of Sioux City, er was een ruim 100 kilometer lang deel van de Missouri River tussen twee bruggen. Om de regio beter te integreren is ten zuiden van Vermillion een nieuwe brugverbinding gerealiseerd, die op 10 november 2001 werd geopend.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 1.300 voertuigen van de brug gebruik.

Zie ook

Referenties