Verzorgingsplaats Dekkersland

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Verzorgingplaats Dekkersland)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dekkersland
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 22
Openstelling ~1971

De verzorgingsplaats (VZP) Dekkersland is een parkeerplaats met tankstation langs de A28 bij Staphorst. De VZP bedient verkeer richting noorden.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het gemaal Dekkersland. Direct ten zuiden van de VZP kruist de Dekkersweg de A28.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats Dekkersland is tegelijkertijd met de A28 aangelegd in 1971, maar het is niet zeker of er vanaf het begin al een tankstation was. Omstreeks 2008 of 2009 is de parkeerplaats uitgebreid en zijn er circa 20 parkeerplaatsen voor vrachtwagens gerealiseerd. In 2010/2011 is de A28 naar 2x3 rijstroken verbreed. Dit had destijds geen effect op de verzorgingsplaats. Kort daarna is de parkeercapaciteit voor personenauto's uitgebreid. In 2019 is een vestiging van Starbucks op de verzorgingsplaats geopend.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats heeft een Shell tankstation met shop en een Starbucks. Er zijn circa 22 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Alternatieve verzorgingsplaatsen zijn de verzorgingsplaats De Markte, circa 8 kilometer zuidelijker, echter zonder tankstation. Tevens bevindt zich bij de aansluiting Nieuwleusen een truckstop. Ongeveer 17 kilometer verder naar Groningen bevindt zich de verzorgingsplaats Lageveen. De andere richting wordt bediend door de verzorgingsplaats Haerst bij Zwolle.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen