Verzorgingsplaats 't Loo

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
't Loo
Tankstation Esso
Parkeercapaciteit vrachtauto's 3
Openstelling ~1964

De verzorgingsplaats (VZP) 't Loo is een tankstation met enkele parkeerplaatsen langs de A28 bij Wezep in de richting Utrecht.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het dorp 't Loo dat ten westen van de A28 ligt. De VZP wordt soms ook verzorgingsplaats Engeland genoemd, naar een buurtschap en bedrijventerrein in Wezep. De naam van de VZP staat ter plekke niet op de bewegwijzering aangegeven.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A28 aangelegd en opende waarschijnlijk in 1964 voor het verkeer, toen de tweede rijbaan van de rijksweg 28 werd opengesteld tussen 't Harde en Wezep. De VZP is sindsdien amper nog veranderd.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats 't Loo heeft een Esso tankstation en een beperkt aantal parkeerplaatsen. Met langsparkeren achter het tankstation is ruimte voor 3 vrachtwagens of ongeveer 7 personenauto's. De VZP is daarmee vergelijkbaar met de kleine verzorgingsplaats Hooglanderveen bij Amersfoort, verderop langs de A28. Een paar kilometer verderop bevindt zich de verzorgingsplaats Vosbergen, die iets meer parkeerruimte biedt. In de andere richting bevindt zich de wat ruimere verzorgingsplaats Bornheim.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen