Verzorgingsplaats 't Vaerland

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
't Vaerland
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 6
Openstelling ~1980 gesloten: 2015

De verzorgingsplaats (VZP) 't Vaerland was een parkeerplaats langs de A59 ten noordoosten van Waspik, in de richting Zierikzee. De verzorgingsplaats lag iets ten oosten van de aansluiting Waspik.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is vermoedelijk begin jaren 80 aangelegd. De parkeerplaats is op 28 januari 2015 voor onbepaalde tijd gesloten vanwege aanhoudende overlast van prostitutie.[1] Na overleg tussen de gemeente Waalwijk en Rijkswaterstaat is omstreeks 26 maart 2015 besloten de parkeerplaats definitief te sluiten[2]. Het meubilair en de verharding is nog enige tijd blijven staan. Na groot onderhoud aan de A59 zijn de restanten van de verzorgingsplaats in mei 2020 definitief verwijderd.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats 't Vaerland bestond enkel uit parkeerplaatsen voor vrachtauto's en personenauto's. Verkeer richting Zierikzee kan op verzorgingsplaats De Sprang, ruim 3 kilometer oostelijker gebruikmaken van een tankstation. De verzorgingsplaats werd met name gebruikt vanwege de beperkte parkeergelegenheid op verzorgingsplaats De Sprang.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A59 / N59

Richting Oss: De TilleKeizershofDen HoekHespelaarLabbegatDe Lucht

Richting Zierikzee: TollenaerDe Geffense BarrièreRosmalenDe Sprang't VaerlandSteelhovenStreeplandBaziusDe FendertDe Tille