Verzorgingsplaats Aalscholver

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aalscholver
NLA006.svg
Blank.png
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 12
Openstelling 1983

De verzorgingsplaats (VZP) Lepelaar is een parkeerplaats met tankstation en wegrestaurant langs de A6 tussen Lelystad en Almere in de richting Amsterdam. Aan de overzijde ligt verzorgingsplaats Lepelaar.

Naamgeving

Een aalscholver is een grote zwarte vogel met een lange snavel met daaraan een haakvormige punt die voorkomt in de Oostvaardersplassen. In de aangrenzende gemeente Zeewolde zijn veel wegen vernoemd naar vogels, evenals de verzorgingsplaats Lepelaar aan de overkant van de snelweg. Er is een ezelsbruggetje om de de beide VZP's uit elkaar te houden: Lepelaar begint met een L en ligt in de richting Lelystad; Aalscholver begint met een A en ligt in de richting Almere.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats opende vermoedelijk in 1983, gelijktijdig met de openstelling van de A6 tussen Lelystad en Almere-Kievitsweg.

Voorzieningen

Op de verzorgingsplaats bevindt zich een tankstation van Shell en een Hajé-restaurant. De verzorgingsplaats is voor Nederlandse begrippen bijzonder natuurlijk aangelegd met grote waterpartijen, kenmerkend voor het gebied dat net buiten de Oostvaardersplassen ligt.

De VZP beschikt over 4 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A6

Richting Joure: LepelaarOeverwalDe AbtWellerzandDe Lanen

Richting Almere: De WielLemsterhopHan StijkelDe MonnikRivierduinAalscholver