Verzorgingsplaats Aalsterhut

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aalsterhut
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 20
Openstelling 197x, gesloten 2006

De verzorgingsplaats Aalsterhut is een voormalige verzorgingsplaats (VZP) langs de A2 tussen knooppunt Leenderheide en de aansluiting Valkenswaard. Enkele kilometers zuidelijker lag aan de overzijde van de weg de verzorgingsplaats Heezerhut.

Naamgeving

De naam is afkomstig van een halte van een postkoetsroute met de naam Aalsterhut en de, iets zuidelijker gelegen, gelijknamige voormalige herberg. De herberg leeft voort in het huidige café Aalsterhut, lokaal bekend als Hut van Mie Pils[1].

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is vermoedelijk in de jaren 1970 aangelegd. De verzorgingsplaats is eind 2006 gesloten vooruitlopend op een verbreding van de A2 naar 3 rijstroken in zuidelijke richting. Dit zou bij het kunstwerk ten zuiden van de verzorgingsplaats voor ruimteproblemen zorgen voor een eventuele invoeger. Daarnaast was er sprake van sociale onveiligheid op de parkeerplaats.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats was voorzien van maar liefst 20 parkeervakken voor vrachtwagens, wat ongebruikelijk veel was voor een verzorgingsplaats zonder andere faciliteiten. Daarnaast waren er diverse parkeervakken voor personenauto's.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A2

Richting Eijsden: HaarrijnIJsselsteinBisdeDe Lucht WestDe RooijenVelderAalsterhut't HaasjeRoevenpeelEllerbrugHet AnkerVossedalKnuvelkes

Richting Amsterdam: PatielMeerssenKruisbergSwentiboldBosserhofMeibergGroote BleekHeezerhutOoiendonkZwartehofDe Lucht OostLingehorstJutphaasProostweteringRuwiel