Verzorgingsplaats Bastion

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bastion
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 15
Openstelling ~1973

De verzorgingsplaats (VZP) Bastion is een parkeerplaats langs de A1 ter hoogte van Naarden in de richting Amsterdam. Tegenover de VZP ligt de verzorgingsplaats Ronduit.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar één van de bastions van de vesting Naarden, die op korte afstand ten westen van de verzorgingsplaats ligt.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A1 aangelegd en in 1973 opengesteld voor het verkeer. Sinds openstelling is de parkeerplaats verkleind, de oorspronkelijke parkeercapaciteit was groter aan de noordwestzijde, direct vanaf de afrit van de A1. Later is ook een calamiteitentoegang naar het bedrijventerrein van Givaudan aangelegd.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats Bastion heeft geen voorzieningen. Er zijn 3 parkeerstroken waar in totaal circa 15 vrachtwagens of 30 à 35 personenauto's kunnen staan, afhankelijk hoe efficiënt er geparkeerd wordt. Alternatieve verzorgingsplaatsen zijn de verzorgingsplaats Neerduist, circa 18 kilometer eerder, of de verzorgingsplaats Hackelaar, 7 kilometer verderop.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A1

Richting Oldenzaal: HonswijckRonduitDe SlaagPalmpolTolnegenJool-HulLucasgatBruggelenDe PaalBoermarkBolderFriezenbergHet Lonnekermeer

Richting Amsterdam: De PoppeHet VeelsveldElsenerveldStruikDe HopVundelaarDe HuchtDe StrubbenTolnegenAanschotenUilengoorDe MiddelaarNeerduistDe HaarBastionHackelaar