Verzorgingsplaats Bisde

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bisde
Tankstation Texaco
Parkeercapaciteit vrachtauto's 24
Openstelling 198x

De verzorgingsplaats Bisde is een verzorgingsplaats (VZP) langs de A2 ten noorden van de aansluiting Beesd, in de richting 's-Hertogenbosch. Aan de overzijde ligt de verzorgingsplaats Lingehorst.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar de oude naam van het zuidelijker gelegen dorp Beesd, wat rond 1129 Bisde heette.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is vermoedelijk eind jaren 1980 aangelegd, gelijktijdig met de tegenover gelegen verzorgingsplaats Lingehorst. In 2006 is de verzorgingsplaats verplaatst, vanwege de verbreding van de A2 tussen knooppunt Deil en knooppunt Everdingen van 2x2 naar 2x4 rijstroken (met ruimtereservering voor 2x5).

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een Texaco tankstation en diverse parkeerplaatsen voor vrachtwagens en personenauto's. Aangrenzend aan het tankstation bevindt zich een vestiging van Burger King. De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Mister Green)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A2

Richting Eijsden: HaarrijnIJsselsteinBisdeDe Lucht WestDe RooijenVelderAalsterhut't HaasjeRoevenpeelEllerbrugHet AnkerVossedalKnuvelkes

Richting Amsterdam: PatielMeerssenKruisbergSwentiboldBosserhofMeibergGroote BleekHeezerhutOoiendonkZwartehofDe Lucht OostLingehorstJutphaasProostweteringRuwiel