Verzorgingsplaats Bloemheuvel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bloemheuvel
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 26
Openstelling 199x

De verzorgingsplaats Bloemheuvel is een verzorgingsplaats (VZP) langs de A12 tussen Maarsbergen en Veenendaal, richting Arnhem. Aan de overzijde ligt verzorgingsplaats Oudenhorst.

Naamgeving

De naam is waarschijnlijk afkomstig van een voormalige hofstede in Maarsbergen met de naam "De Grote Bloemheuvel", die behoorde tot het Landgoed Maarsbergen. Hiervan resteert enkel een ruïne tegenover de kerk langs de N226 in Maarsbergen.[1]

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is begin jaren '90 gerealiseerd gelijktijdig met de tegenover gelegen verzorgingsplaats Oudenhorst. Na opening is de nabijgelegen verzorgingsplaats De Heul gesloten.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats Bloemheuvel heeft een Shell tankstation en een La Place restaurant met uitgebreide parkeergelegenheid. Vanwege de aanwezigheid van een restaurant is de verzorgingsplaats middels een loopbrug verbonden met de aan de overzijde van de A12 gelegen verzorgingsplaats Oudenhorst.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A12

Richting Beek: De AndelBijleveldDe FortenMollebosDe HeulBloemheuvelDe BuunderkampOudbroekenBergh

Richting Den Haag: BerghAalburgenDe Schaars't Ginkelse ZandDe Roode HaanOudenhorstHof ter HeideHellevlietBodegravenKnorrestein