Verzorgingsplaats Boermark

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Boermark
Tankstation nvt
Parkeercapaciteit vrachtauto's 0
Openstelling 1972?

De verzorgingsplaats (VZP) Boermark is een parkeerplaats langs de A1 tussen Bathmen en Lochem richting oosten. De VZP heeft geen voorzieningen. Aan de overzijde van de VZP Boermark ligt de verzorgingsplaats De Hop.

Naamgeving

De VZP is waarschijnlijk vernoemd naar de straat Boermark, die parallel aan de A1 loopt.

Geschiedenis

Onbekend is wanneer de VZP exact geopend is, wellicht tegelijkertijd met de openstelling van de A1 in 1972. In 2019 is de verzorgingsplaats gereconstrueerd om het parkeren van vrachtwagens onmogelijk te maken. Vrachtverkeer dient van de verzorgingsplaats Bolder gebruik te maken.

Voorzieningen

De VZP Boermark is eenvoudig. Het is enkel een parkeerplaats met bankjes en vuilnisbakken. De meeste parkeerplaatsen zijn gestoken ontworpen zodat vrachtverkeer er niet in past.

De voorgaande VZP is de verzorgingsplaats De Paal, 22 kilometer westelijker. De eerstvolgende is de verzorgingsplaats Bolder, die 4 kilometer oostelijker ligt en uitgebreide voorzieningen heeft.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A1

Richting Oldenzaal: HonswijckRonduitDe SlaagPalmpolTolnegenJool-HulLucasgatBruggelenDe PaalBoermarkBolderFriezenbergHet Lonnekermeer

Richting Amsterdam: De PoppeHet VeelsveldElsenerveldStruikDe HopVundelaarDe HuchtDe StrubbenTolnegenAanschotenUilengoorDe MiddelaarNeerduistDe HaarBastionHackelaar