Verzorgingsplaats Bolder

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bolder
Tankstation BP
Parkeercapaciteit vrachtauto's 20
Openstelling 1972?

De verzorgingsplaats (VZP) Bolder is een tankstation met parkeerplaats en McDonald's langs de A1 tussen Lochem en Markelo. Hij ligt tegenover de verzorgingsplaats Struik.

Naamgeving

Het is niet duidelijk waar de VZP Bolder naar vernoemd is.

Geschiedenis

Onduidelijk is wanneer de VZP is opengesteld. De A1 is ter plekke in 1972 opengesteld, met de grootste snelwegopening in de Nederlandse geschiedenis, van Terschuur tot Markelo. Met de verbreding van de A1 naar 2x3 rijstroken zijn extra parkeerplaatsen gerealiseerd binnen de bestaande oppervlakte, met 9 extra parkeerplaatsen voor personenauto's.

Voorzieningen

De VZP Bolder is iets minder groot dan de verzorgingsplaats Struik aan de overkant, maar de voorzieningen worden gedeeld middels een voetgangerstunnel onder de A1. Er is een tankstation aanwezig, en een McDonald's. Er zijn feitelijk geen parkeerplaatsen puur voor passanten, deze moeten gebruikmaken van de circa 100 parkeerplaatsen bij de McDonald's. Er zijn circa 20 plaatsen voor vrachtwagens beschikbaar, ongeveer 6 achter het tankstation en 14 op een apart terrein voor vrachtwagens. Bij het tankstation zijn ook een stuk of 10 parkeerplaatsen voor personenauto's. Er zijn geen aparte voorzieningen voor auto's met caravans. Via de voetgangerstunnel onder de A1 kan het La Place Restaurant en het hotel behorende bij de verzorgingsplaats Struik bereikt worden. Het is mogelijk daar heen te rijden via de nabijgelegen aansluitingen Markelo en Lochem.

De voorgaande VZP was de verzorgingsplaats Boermark, circa 4 kilometer westelijker. De eerstvolgende is de verzorgingsplaats Het Lonnekermeer, 31 kilometer oostelijker.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A1

Richting Oldenzaal: HonswijckRonduitDe SlaagPalmpolTolnegenJool-HulLucasgatBruggelenDe PaalBoermarkBolderFriezenbergHet Lonnekermeer

Richting Amsterdam: De PoppeHet VeelsveldElsenerveldStruikDe HopVundelaarDe HuchtDe StrubbenTolnegenAanschotenUilengoorDe MiddelaarNeerduistDe HaarBastionHackelaar