Verzorgingsplaats Bospoort

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bospoort
NLA004.svg
VZP Bospoort-Aurora 2013.jpg
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's ?
Openstelling ~2006

De verzorgingsplaats (VZP) Bospoort is een parkeerplaats met tankstation langs de A4 bij Leiderdorp, in de richting van Den Haag. Aan de overzijde van de snelweg ligt verzorgingsplaats Aurora.

Naamgeving

De naam van de verzorgingsplaats verwijst naar de Bospolder en het nabijgelegen industrieterrein Bospoort.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is aangelegd in de periode 2005-2006 toen de A4 werd verbreed en de nabijgelegen aansluiting werd aangepast. In deze periode werd ook de hogesnelheidslijn die aan de overzijde van de snelweg loopt aangelegd. De verzorgingsplaats heeft de functie van de in 2006 gesloten verzorgingsplaats Oostvliet overgenomen.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is gecombineerd met de aansluiting Hoogmade. Men dient de uitvoegstrook voor de aansluiting te kiezen om de verzorgingsplaats te bereiken.

Op de verzorgingsplaats bevindt zich een tankstation van Shell alsmede 2 elektrische laadpunten van Fastned. Horeca is op de verzorgingsplaats zelf niet aanwezig maar wel direct ten zuidwesten daarvan. Deze kan men bereiken via de afrit. Hier bevinden zich o.a. twee hotels, een McDonald's en een pannenkoekenrestaurant.

Verzorgingsplaatsen langs de A4

Richting Antwerpen: Den Ruygen HoekBospoortOostvlietPeulwijk-West

Richting Amsterdam: OssendrechtPeulwijk-OostLeiburgAuroraDen Ruygen Hoek