Verzorgingsplaats Bosserhof

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bosserhof
Tankstation Esso
Parkeercapaciteit vrachtauto's 32
Openstelling 197x, verplaatst in 2008

De verzorgingsplaats Bosserhof is een verzorgingsplaats (VZP) langs de A2 ten noorden van de aansluiting Echt, in de richting Eindhoven. De verzorgingsplaats is middels een weefvak verbonden met het noordelijker gelegen knooppunt Het Vonderen.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar een iets noordwestelijker gelegen boerderij met de naam Bosserhof.

Geschiedenis

De A2 opende ter hoogte van de verzorgingsplaats in 1966. De verzorgingsplaats zelf opende pas in de jaren 1970 ter hoogte van het huidige knooppunt Het Vonderen. In 2007 moest de verzorgingsplaats wijken, vanwege de aanleg van de A73. De verzorgingsplaats opende in 2008 ruim een kilometer zuidelijker met aanzienlijk meer parkeercapaciteit voor vrachtwagens.

Voorzieningen

Op de verzorgingsplaats is een tankstation van Esso gevestigd. Daarnaast zijn er diverse parkeerplaatsen voor vrachtwagens en personenauto's.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A2

Richting Eijsden: HaarrijnIJsselsteinBisdeDe Lucht WestDe RooijenVelderAalsterhut't HaasjeRoevenpeelEllerbrugHet AnkerVossedalKnuvelkes

Richting Amsterdam: PatielMeerssenKruisbergSwentiboldBosserhofMeibergGroote BleekHeezerhutOoiendonkZwartehofDe Lucht OostLingehorstJutphaasProostweteringRuwiel