Verzorgingsplaats Bunderneuland

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bunderneuland
NLA007.svg
Blank.png
Tankstation Texaco
Parkeercapaciteit vrachtauto's 7
Openstelling ~1994

De verzorgingsplaats (VZP) Bunderneuland is een parkeerplaats met tankstation en restaurant langs de A7 op de grens met Duitsland en is de laatste verzorgingsplaats langs de A7. Er tegenover voor de tegenovergestelde rijrichting ligt verzorgingsplaats Poort van Groningen. Een loopbrug verbindt beide verzorgingsplaatsen. Bijzonder is dat de verzorgingsplaats op Duits grondgebied ligt. De Bundespolizei heeft een bureau op het terrein.

Naamgeving

De naam is zeer waarschijnlijk afkomstig van de streek Bunderneuland ten zuiden van de A7, in Duitsland.

Geschiedenis

Afgaande op topografische kaarten is de verzorgingsplaats vermoedelijk begin jaren 90 aangelegd, mogelijk tegelijkertijd met de aanleg van de A7.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een tankstation met winkel van Texaco. Verder is er wegrestaurant Bunderij. Er zijn 7 parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A7

Richting Bad Nieuweschans: Zaandam-ZuidMiddelslootDe KoggenBroerdijkHoge KwelAfsluitdijk-ZuidMonument (oost)BreezanddijkAfsluitdijk-NoordHayumLaerdDe HorneDe WâldenMienscheerDikke LindeMeedenertolBunderneuland

Richting Zaandam: Poort van GroningenRoode TilVeenborgOude RietDe VonkenBlokslootWildingheBreezanddijkMonument (west)Den OeverDe WierdeDe HornKruisoordZaandam-Noord