Verzorgingsplaats Dasselaar

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dasselaar
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 4
Openstelling ~1967

De verzorgingsplaats (VZP) Dasselaar is een parkeerplaats langs de A28 ter hoogte van Putten. De parkeerplaats heeft geen voorzieningen.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het natuurgebied Dasselaar dat ten zuidoosten van de parkeerplaats ligt. Hier is ook het buurtschap Groot Dasselaar.

Geschiedenis

De VZP is waarschijnlijk tegelijkertijd met de A28 aangelegd, en opende in 1967 voor het verkeer. Dit is enigszins opvallend aangezien amper een paar kilometer ervoor toen ook de verzorgingsplaats Vanenburg is opengesteld, die een tankstation heeft. Dit is echter wel typerend voor de A28, die tussen Amersfoort en Zwolle veel verzorgingsplaatsen heeft. De verzorgingsplaats is sinds openstelling niet significant aangepast.

Voorzieningen

De VZP Dasselaar is niet meer dan een parkeerstrook waar 4 vrachtwagens of circa 10 auto's kunnen staan. Er zijn geen voorzieningen, ook geen toiletten. Voorzieningen zijn te vinden bij de eerdere verzorgingsplaats Vanenburg of bij de verzorgingsplaats Willemsbos bij Nunspeet, circa 19 kilometer verderop.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen