Verzorgingsplaats De Bremberg

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Bremberg
Tankstation Esso
Parkeercapaciteit vrachtauto's 3
Openstelling ~2004

De verzorgingsplaats (VZP) De Bremberg is een parkeerplaats met tankstation langs de A58 ten oosten van Etten-Leur, in de richting Vlissingen. Er schuin tegenover voor de tegenovergestelde rijrichting ligt verzorgingsplaats Liesbos.

Naamgeving

De naam is zeer waarschijnlijk afkomstig van het (voormalige) buurtschap Bremberg ten zuiden van de A58. Ook zijn er de straatnamen Hoge Bremberg en Lage Bremberg. De naam wordt niet gebruikt op de bewegwijzering.

Geschiedenis

Afgaande op topografische kaarten is de verzorgingsplaats vermoedelijk tegelijk met de ombouw van de weg tot A58 aangelegd, in 2004. Daarvoor lag er een tankstation enkele kilometers westelijker.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een tankstation met winkel van Esso. Er is een klein parkeerterrein met ruimte voor 3 vrachtwagens.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A58

Richting Vlissingen: KriekampenBreheesBlaakMolenheideLage AardMastbosDe BrembergHoezaarSpuitendonkWouwse Tol Noord't ScheldVlieteSelnisseSloedam

Richting Eindhoven: ArnemuidenVliedbergVoetpompHet RakWouwse Tol ZuidMastpolderLiesbosKrabbenbosschenHooge AardRaakeindLeikantKerkeindKloosters