Verzorgingsplaats De Geffense Barrière

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Geffense Barrière
Tankstation BP
Parkeercapaciteit vrachtauto's ?
Openstelling 1975

De verzorgingsplaats (VZP) De Geffense Barrière is een parkeerplaats met tankstation langs de A59 ten noordwesten van Heesch, in de richting 's-Hertogenbosch. De verzorgingsplaats ligt iets ten westen van de aansluiting Oss.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het tolhuis De Geffense Barrière. In de periode 1825 - 1872 werd tol geheven op de weg tussen 's-Hertogenbosch en Grave die toen al op deze locatie lag bij de diverse tolhuizen langs de route.[1]

Geschiedenis

De VZP opende gelijktijdig met de opening van de destijds A50 tussen Geffen en knooppunt Bankhoef. In het begin betrof het enkel het voormalige restaurant De Geffense Barrière met wat parkeerplaatsen. In 2001 is de verzorgingsplaats fors uitgebreid met een tankstation en een veel grotere parkeerplaats ten oosten van het restaurant. De nabijgelegen verzorgingsplaats Tollenaer is sindsdien gesloten. Op 5 mei 2009 is het restaurant door een grote brand verwoest en sindsdien is het gesloten. Eind maart 2023 is het uitgebrande pand gesloopt in afwachting van nieuwbouw. In november 2023 is de nieuwbouw geopend voor publiek, het betreft meerdere fastfoodgelegenheden, een kantoor voor flexibel werken en laadstations voor elektrische auto's.

Voorzieningen

De VZP De Geffense Barrière heeft een tankstation met winkel van BP en diverse parkeerplaatsen voor vrachtauto's en personenauto's.

De VZP beschikt over 5 elektrische laadpunten. (Fastned, Ecotap)

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A59 / N59

Richting Oss: De TilleKeizershofDen HoekHespelaarLabbegatDe Lucht

Richting Zierikzee: TollenaerDe Geffense BarrièreRosmalenDe Sprang't VaerlandSteelhovenStreeplandBaziusDe FendertDe Tille