Verzorgingsplaats De Heul

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Heul
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's ?
Openstelling 197x, gesloten 1989-1995

De verzorgingsplaats De Heul is een voormalige verzorgingsplaats (VZP) langs de A12 ten oosten van aansluiting Maarsbergen.

Naamgeving

De naam komt vermoedelijk van de term Heul, wat een andere naam voor een duiker is.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is begin jaren 1970 aangelegd. Vermoedelijk begin jaren 1990 is de verzorgingsplaats gesloten, nadat enkele kilometers oostelijker de verzorgingsplaats Bloemheuvel opende met meer faciliteiten in de vorm van een restaurant en tankstation en aanzienlijk meer capaciteit. Sporen van de verzorgingsplaats waren tot 2011 nog goed te zien. Daarna is de A12 ter plaatse volledig opnieuw aangelegd bij de aanleg van plusstroken en is de locatie van de verzorgingsplaats niet meer te herkennen.

Trivia

De verzorgingsplaats is landelijk bekend geworden door een onopgeloste moordzaak uit 1976, waarbij het lichaam van een tot nog toe onbekend meisje is gevonden. Het meisje wordt daarom ook het Heulmeisje genoemd, vernoemd naar de verzorgingsplaats.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A12

Richting Beek: De AndelBijleveldDe FortenMollebosDe HeulBloemheuvelDe BuunderkampOudbroekenBergh

Richting Den Haag: BerghAalburgenDe Schaars't Ginkelse ZandDe Roode HaanOudenhorstHof ter HeideHellevlietBodegravenKnorrestein