Verzorgingsplaats De Hop

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Hop
Tankstation nvt
Parkeercapaciteit vrachtauto's 8
Openstelling 1972?

De verzorgingsplaats (VZP) De Hop is een parkeerplaats langs de A1 tussen Lochem en Bathmen richting westen. De VZP heeft geen voorzieningen. Aan de overzijde van de VZP De Hop ligt de verzorgingsplaats Boermark.

Naamgeving

Waar de naam De Hop vandaan komt is onduidelijk. Een nabijgelegen stuw in de Schipbeek heet eveneens De Hop.[1]

Geschiedenis

Onbekend is wanneer de VZP exact geopend is, wellicht tegelijkertijd met de openstelling van de A1 in 1972.

Voorzieningen

De Hop is enkel een parkeerplaats, er is geen tankstation of wegrestaurant. Afgezien van een paar vuilnisbakken en bankjes zijn er ook geen voorzieningen als picknicktafels of een speeltuin voor kinderen. Er zijn 8 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en 24 parkeerplaatsen voor personenauto's, die in de praktijk nogal eens door het vrachtverkeer gebruikt worden vanwege het tekort aan parkeerplaatsen langs de A1 in Oost-Nederland.

De voorgaande parkeerplaats ligt 5 kilometer oostelijker en is de grote verzorgingsplaats Struik. De eerstvolgende is verzorgingsplaats Vundelaar bij Twello.

Verzorgingsplaats De Hop is afgesloten voor vrachtverkeer sinds de A1 verbreed is naar 2x3 rijstroken.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A1

Richting Oldenzaal: HonswijckRonduitDe SlaagPalmpolTolnegenJool-HulLucasgatBruggelenDe PaalBoermarkBolderFriezenbergHet Lonnekermeer

Richting Amsterdam: De PoppeHet VeelsveldElsenerveldStruikDe HopVundelaarDe HuchtDe StrubbenTolnegenAanschotenUilengoorDe MiddelaarNeerduistDe HaarBastionHackelaar