Verzorgingsplaats De Horn

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Horn
Tankstation Avia
Parkeercapaciteit vrachtauto's 6
Openstelling ~1985

De verzorgingsplaats (VZP) De Horn is een parkeerplaats met tankstation langs de A7 ten noorden van Abbekerk, in de richting Zaandam.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is zeer waarschijnlijk vernoemd naar polder De Horn, waar de verzorgingsplaats in ligt en welke door de A7 wordt doorsneden.

Geschiedenis

Afgaande op topografische kaarten is de verzorgingsplaats vermoedelijk eind jaren 1980 aangelegd, mogelijk tegelijkertijd met de ombouw van de weg tot A7. Het tankstation is pas decennia later rond 2008 aangelegd op de daarvoor aanwezige ruimtereservering.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een onbemand tankstation van Avia. Verder is het een vrij kleine verzorgingsplaats met 6 parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A7

Richting Bad Nieuweschans: Zaandam-ZuidMiddelslootDe KoggenBroerdijkHoge KwelAfsluitdijk-ZuidMonument (oost)BreezanddijkAfsluitdijk-NoordHayumLaerdDe HorneDe WâldenMienscheerDikke LindeMeedenertolBunderneuland

Richting Zaandam: Poort van GroningenRoode TilVeenborgOude RietDe VonkenBlokslootWildingheBreezanddijkMonument (west)Den OeverDe WierdeDe HornKruisoordZaandam-Noord