Verzorgingsplaats De Horne

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Horne
Tankstation BP
Parkeercapaciteit vrachtauto's ~10
Openstelling 1975

De verzorgingsplaats De Horne is een verzorgingsplaats (VZP) langs de A7 tussen Joure en Heerenveen. De VZP ligt langs de zuidbaan van de A7 en is een kleine verzorgingsplaats met tankstation.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar Haskerhorne, dat lokaal ook wel De Horne wordt genoemd. Haskerhorne ligt anderhalve kilometer ten zuidwesten van de VZP.

Geschiedenis

Toen de rijksweg 7 in 1950 enkelbaans werd opengesteld was er nog geen verzorgingsplaats. De verzorgingsplaats is tegelijkertijd met de verdubbeling van de rijksweg 7 tot de A7 aangelegd in 1975 en had vanaf dat moment ook een tankstation.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is vrij eenvoudig met een tankstation van BP en een beperkt aantal parkeerplaatsen. Parkeren gebeurt door middel van langsparkeren. Op het terrein is veel groen aanwezig in de vorm van hoge bomen.

De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A7

Richting Bad Nieuweschans: Zaandam-ZuidMiddelslootDe KoggenBroerdijkHoge KwelAfsluitdijk-ZuidMonument (oost)BreezanddijkAfsluitdijk-NoordHayumLaerdDe HorneDe WâldenMienscheerDikke LindeMeedenertolBunderneuland

Richting Zaandam: Poort van GroningenRoode TilVeenborgOude RietDe VonkenBlokslootWildingheBreezanddijkMonument (west)Den OeverDe WierdeDe HornKruisoordZaandam-Noord