Verzorgingsplaats De Koggen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Koggen
NLA007.svg
Blank.png
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 10
Openstelling ~1979

De verzorgingsplaats (VZP) De Koggen is een parkeerplaats langs de A7 ten zuidwesten van Hoorn, in de richting Bad Nieuweschans.

Naamgeving

Het is niet bekend waar de naam van de verzorgingsplaats vandaan komt. Wel komen in de omgeving vergelijkbare namen voor, zoals Polder De Westerkogge en de gemeente Koggenland ten westen van de A7. Koggen waren rechtsgebieden die uit 4 of 5 dorpen bestonden[1].

Geschiedenis

Afgaande op topografische kaarten is de verzorgingsplaats vermoedelijk rond 1980 aangelegd, mogelijk tegelijkertijd met de ombouw van de weg tot A7.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats bestaat uit een parkeerterrein zonder voorzieningen. Er zijn circa 10 parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A7

Richting Bad Nieuweschans: Zaandam-ZuidMiddelslootDe KoggenBroerdijkHoge KwelAfsluitdijk-ZuidMonument (oost)BreezanddijkAfsluitdijk-NoordHayumLaerdDe HorneDe WâldenMienscheerDikke LindeMeedenertolBunderneuland

Richting Zaandam: Poort van GroningenRoode TilVeenborgOude RietDe VonkenBlokslootWildingheBreezanddijkMonument (west)Den OeverDe WierdeDe HornKruisoordZaandam-Noord