Verzorgingsplaats De Kraaienberg

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Kraaienberg
NLA028.svg
Blank.png
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 5
Openstelling ~196x

De verzorgingsplaats (VZP) De Kraaienberg is een parkeerplaats langs de A28 ten oosten van Nunspeet, in de richting Groningen.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar de Kraaienberg, een bos- en heidegebied waarin het is gelegen.

Geschiedenis

De VZP is niet tegelijkertijd met de A28 aangelegd, maar maximaal een jaar of 10 - 15 later, eind jaren '60 of begin tot midden jaren '70. Na openstelling is de VZP weinig veranderd, behalve dat Rijkswaterstaat in 2006 alle lage bosschage heeft gesnoeid omdat het een homo-ontmoetingsplaats was geworden. De hogere dennenbomen staan nog wel, waardoor het één van de mooiere VZP's langs de A28 is.

Voorzieningen

De VZP De Kraaienberg heeft geen voorzieningen. Het is één van de vele kleinschalige parkeerplaatsen langs de A28 over de Veluwe. Aan de overzijde van de snelweg ligt de verzorgingsplaats De Haere.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen