Verzorgingsplaats De Markte

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Markte
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 19
Openstelling ~1970

De verzorgingsplaats (VZP) De Markte is een parkeerplaats langs de A28 ten noorden van Zwolle in de richting Groningen.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar De Markte, een kunstmatige plas die op zijn beurt vernoemd is naar de Haerster Markte waarin het is gelegen.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A28 aangelegd en opende in 1970 voor het verkeer. De plas die achter de VZP ligt is eind jaren 60 aangelegd om het kanaal de Lichtmis te dempen. De A28 is over dit kanaal aangelegd. Rond 2005 is de VZP gemoderniseerd.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats heeft geen voorzieningen en bestaat uit twee rijpaden met 3 stroken langsparkeren voor vrachtwagens met in totaal 19 parkeerplaatsen. Daarnaast is er een strook voor schuin gestoken parkeren met 30 parkeerplaatsen voor personenauto's. Het is niet mogelijk om vanaf de VZP naar de plas De Markte te komen, hiervoor dient men via de parallelle Hermelenweg te rijden.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen