Verzorgingsplaats De Mussels

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Mussels
NLA028.svg
Blank.png
Tankstation OK
Parkeercapaciteit vrachtauto's 15
Openstelling ~1972

De verzorgingsplaats (VZP) De Mussels is een parkeerplaats met tankstation langs de A28 bij Beilen, in de richting Utrecht.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het poldergebied De Mussels dat ten westen van de A28 ligt. Een nabijgegen straat heet ook De Mussels.

Geschiedenis

De VZP De Mussels is waarschijnlijk tegelijkertijd met de A28 aangelegd en opende in 1972 voor het verkeer. De VZP is sindsdien niet significant meer aangepast.

Voorzieningen

De VZP De Mussels is vergelijkbaar met andere VZP's langs de A28 ten noorden van Zwolle en heeft alleen een tankstation met shop van het merk OK (voor 2018: Q8). Het parkeren gebeurt op parkeerstroken, met ruimte voor circa 15 vrachtwagens of 25 personenauto's, afhankelijk van hoe efficiënt er geparkeerd wordt. Alternatieve parkeerplaatsen zijn de verzorgingsplaats Zeijerveen, circa 21 kilometer terug, of de verzorgingsplaats Panjerd, circa 24 kilometer verderop.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen