Verzorgingsplaats Drielander

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Drielander
Tankstation Texaco
Parkeercapaciteit vrachtauto's 20
Openstelling ~1967

De verzorgingsplaats (VZP) Drielander is een parkeerplaats met tankstation langs de A28 bij Harderwijk.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar Drielanden, het voormalig buitengebied van Harderwijk, dat ten zuidoosten van de VZP lag. Tegenwoordig is dit een woonwijk, die ook Drielanden heet.

Geschiedenis

De VZP is waarschijnlijk tegelijkertijd met de A28 aangelegd en opende in 1967 voor het verkeer. De VZP is sinds openstelling beperkt aangepast, zo zijn er extra parkeerplaatsen voor vrachtwagens toegevoegd, wanneer dit is gebeurd is niet bekend.

Voorzieningen

De VZP Drielander heeft een Texaco tankstation met winkel. Tevens zijn er circa 20 parkeerplaatsen voor vrachtwagens, maar als de personenautovakken leeg staan kunnen er nog wat extra bij. Het is de laatste parkeergelegenheid voor vrachtwagens tot voorbij Utrecht, aangezien de volgende verzorgingsplaats Hooglanderveen geen parkeerruimte voor vrachtwagens heeft. De eerstvolgende is dan de verzorgingsplaats Hellevliet langs de A12, 60 kilometer verderop. Voorafgaand aan Drielander is de verzorgingsplaats Hendriksbos, circa 13 kilometer eerder langs de A28. De richting Zwolle wordt bedient door de verzorgingsplaats Vanenburg.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen