Verzorgingsplaats Gierle

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gierle
Tankstation Texaco
Parkeercapaciteit vrachtauto's 15 / 25
Openstelling ~1972

De verzorgingsplaats (VZP) Gierle is een verzorgingsplaats langs de E34 in België, gelegen tussen de aansluiting Beerse en de aansluiting Turnhout-West. De verzorgingsplaats ligt aan weerszijden van de E34.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar de nabijgelegen plaats Gierle.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats Gierle heeft in beide richtingen een tankstation van Texaco. In de richting van Antwerpen zijn er ongeveer 25 parkeerplaatsen voor vrachtauto's, richting Eindhoven ongeveer 15. Daarnaast is er ruime parkeergelegenheid voor personenauto's.

Geschiedenis

De E34 opende ter hoogte van de verzorgingsplaats in 1972 voor het verkeer. Vermoedelijk is rond die periode ook de verzorgingsplaats opengesteld. Het tot 2015 in gebruik zijnde brugrestaurant is in 1974 gebouwd en was het enige brugrestaurant in Vlaanderen.

De concessie van Autogrill voor de exploitatie van het brugrestaurant liep in 2015 definitief af. Het voormalige brugrestaurant is begin maart 2016 gesloopt. Als vervanging, zijn twee snackbars op beide parkeerplaatsen gebouwd[1]. In 2014-2015 zijn de tankstations grondig gerenoveerd.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de E34

Richting Eindhoven: RanstVorselaarGierleOud-Turnhout

Richting Zelzate: Oud-TurnhoutGierleVorselaarRanst