Verzorgingsplaats Glimmermade

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Glimmermade
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 15
Openstelling ~1968

De verzorgingsplaats (VZP) Glimmermade is een parkeerplaats langs de A28 bij Glimmen, in de richting Groningen. In de andere richting ligt de verzorgingsplaats Witte Molen.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het natuurgebied de Glimmermade waar het naast ligt. Deze is op zijn beurt weer naar het dorp Glimmen vernoemd.

Geschiedenis

De VZP Glimmermade is tegelijkertijd met de A28 aangelegd en in 1968 opengesteld. Het is de enige VZP in Drenthe langs de A28 die geen tankstation heeft, alhoewel de helft van de VZP feitelijk in de provincie Groningen ligt. De VZP is in 2007 gemoderniseerd en van een toiletblok voorzien.

Voorzieningen

De VZP heeft geen tankstation, maar wel een toiletblok. De verzorgingsplaats is daarmee één van de weinige VZP's die wel toiletten, maar geen andere voorzieningen heeft. Tevens is er een kleine speeltuin. De parkeercapaciteit van de VZP is vrij beperkt, en gebeurt via langsparkeren. Er kunnen circa 15 vrachtwagens staan als er efficiënt geparkeerd wordt. De alternatieve verzorgingsplaats is de verzorgingsplaats Peelerveld bij Assen, 14 kilometer zuidelijker. Noordelijker zijn geen verzorgingsplaatsen meer tot Groningen.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen