Verzorgingsplaats Hank

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hank
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 2
Openstelling 198x

De verzorgingsplaats Hank langs de A27 ter hoogte van hectometerpaal 25,2li is een verzorgingsplaats (VZP) in Nederland. De verzorgingsplaats ligt aan de westbaan van de A27 ten noorden van Hank en is een kleine verzorgingsplaats met alleen een tankstation zonder verdere voorzieningen. Met name parkeercapaciteit ontbreekt.

Naamgeving

De verzorgingsplaats heeft geen bewegwijzerde naam, maar wordt door Rijkswaterstaat verzorgingsplaats Hank genoemd. Dit verwijst naar het ten zuidwesten van de verzorgingsplaats liggende dorp Hank. De verzorgingsplaats aan de overzijde, verzorgingsplaats De Keizer, heeft wel een bewegwijzerde naam.

Geschiedenis

Toen de A27 in 1961 werd opengesteld was er nog geen sprake van een verzorgingsplaats in beide richtingen. Pas begin jaren '80 verscheen er een verzorgingsplaats op de kaarten, en ergens tussen 1981 en 1988 is het tankstation aangelegd. De verzorgingsplaats De Keizer aan de overzijde is nog later aangelegd.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats heeft een klein tankstation van Shell (2012) en nagenoeg geen parkeerruimte. De volgende parkeerplaats is te vinden bij Breda.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A27

Richting Almere: Kalix BernaDe KeizerBlommendaalDe KnoestVoordaanBosbergEemakker

Richting Breda: 't VeentjeNijpoortDe KroonScheiwijkHankGalgeveld