Verzorgingsplaats Lageveen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lageveen
Tankstation Texaco
Parkeercapaciteit vrachtauto's 10
Openstelling ~1976

De verzorgingsplaats (VZP) Lageveen is een parkeerplaats en tankstation langs de A28 bij Veeningen, in de richting Groningen.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het buurtschap Lageveen, ook wel Oud-Veeningen genoemd, ten noorden van Veeningen. Veeningen ligt op een es, Lageveen en de A28 liggen lager.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A28 aangelegd en opengesteld in 1976. Tegenover de VZP Lageveen is de verzorgingsplaats Panjerd gerealiseerd. De VZP is sinds openstelling nauwelijks aangepast.

Voorzieningen

De VZP heeft een tankstation met winkel, maar verder geen voorzieningen. Er zijn 10 parkeerplaatsen voor vrachtwagens, maar in de langsparkeerstroken voor personenauto's zouden ook nog wat vrachtwagens kunnen staan.

De VZP beschikt over 3 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen