Verzorgingsplaats Lepelaar

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lepelaar
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 17
Openstelling 1983

De verzorgingsplaats (VZP) Lepelaar is een parkeerplaats met tankstation en wegrestaurant langs de A6 tussen Almere en Lelystad in de richting Joure. Aan de overzijde ligt verzorgingsplaats Aalscholver.

Naamgeving

Een lepelaar is een witte vogel met een spatelvormige verbrede snavel die voorkomt in de Oostvaardersplassen. In de aangrenzende gemeente Zeewolde zijn veel wegen vernoemd naar vogels, evenals de verzorgingsplaats Aalscholver aan de overkant van de snelweg. Er is een ezelsbruggetje om de de beide VZP's uit elkaar te houden: Lepelaar begint met een L en ligt in de richting Lelystad en Aalscholver begint met een A en ligt in de richting Almere.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats opende vermoedelijk in 1983, gelijktijdig met de openstelling van de A6 tussen Almere-Kievitsweg en Lelystad.

Voorzieningen

Op de verzorgingsplaats bevindt zich een tankstation van Shell en een Hajé-restaurant. De verzorgingsplaats is voor Nederlandse begrippen bijzonder natuurlijk aangelegd met grote waterpartijen, kenmerkend voor het gebied dat net buiten de Oostvaardersplassen ligt. De VZP beschikt over 4 elektrische laadpunten. (Fastned en Allego)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A6

Richting Joure: LepelaarOeverwalDe AbtWellerzandDe Lanen

Richting Almere: De WielLemsterhopHan StijkelDe MonnikRivierduinAalscholver